Πολιτική

Δούρου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει τη λειτουργία κρίσιμων θεσμών

Δούρου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει τη λειτουργία κρίσιμων θεσμών
Τι δηλώνει η Ρ. Δούρου για τη διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει ουσιαστικά τη λειτουργία κρίσιμων θεσμών όπως είναι οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών», δηλώνει η Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.
Με αφορμή την επιστολή που έστειλε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, σχετικά με την ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μετάβαση του υφιστάμενου προσωπικού των Φορέων σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, η κ. Δούρου αναφέρει πως «σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση επιβάλλει άμεσες και δραστικές αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει ουσιαστικά τη λειτουργία κρίσιμων θεσμών όπως είναι οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, υπαναχωρώντας και καθυστερώντας την επίλυση καίριων ζητημάτων, όπως είναι η διασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζομένων τους».
Σύμφωνα με την κ. Δούρου, «ο κώδωνας του κινδύνου που κρούει ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων των Φορέων Διαχείρισης, δεν αφορά ένα συντεχνιακό ζήτημα αλλά την αποτελεσματική λειτουργία ενός σοβαρού εργαλείου προστασίας του περιβάλλοντος.
Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δράσει άμεσα, ολοκληρώνοντας τα θεσμικά βήματα που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να συνεχιστεί, με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας, η εργασία όλων των εργαζόμενων στους Φορείς Διαχείρισης».
 «Η στήριξη των Φορέων αυτών δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα ενόψει των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, την οποία εσχάτως ανακάλυψε ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγει η κ. Δούρου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης