Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Στρατηγική απόφαση να μη ζητήσουμε από την ΕΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Στρατηγική απόφαση να μη ζητήσουμε από την ΕΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας
Αυτή τη στιγμή θέλαμε ξεκάθαρη δήλωση στήριξης υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Την θέση ότι ήταν στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης να μη ζητήσει από την ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις προκλητικές της κινήσεις στη Μεσόγειο διατύπωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Μ. Βαρβιτσιώτης.
Κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ.Βαρβιτσιώτης είπε πως αυτό που θέλαμε την παρούσα στιγμή, ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση στήριξης.
«Αυτή την στιγμή δεν έχουμε την παραβίαση της δικής μας ΑΟΖ από τουρκικές ενέργειες και θεωρούσαμε ότι είναι σημαντικό να εκφραστεί αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο και να καταδικαστεί το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης.
Αυτός ήταν κεντρικός στόχος.
Να συγκροτήσουμε και πέραν Ευρώπης συμμαχία γύρω από την καταδίκη αυτής της ενέργειας που έχει και απειλητικό χαρακτήρα για τα δικά μας δικαιώματα.
Αυτή η συμμαχία να αποτελέσει και ένα διπλωματικό φράχτη απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια συντελεστεί σε αυτή την ΑΟΖ και πριν συντελεστεί αυτή η ενέργεια να μην ζητήσουμε επιβολή κυρώσεων.
Αν είχαμε ζητήσει κυρώσεις θα φτάναμε Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, όταν θα έπρεπε να κλιμακώσουμε τη διπλωματική δραστηριότητα να μην έχουμε πολλά περιθώρια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης