Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Δεν θα προχωρήσουμε σε ακραίες ενέργειες εν θερμώ απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Δεν θα προχωρήσουμε σε ακραίες ενέργειες εν θερμώ απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας
Θα διεθνοποιήσουμε το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακραίες ενέργειες εν θερμώ για να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες προκλήσεις της Άγκυρας διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία εστιάζεται σε τρία επίπεδα.
Όπως είπε, το πρώτο είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος των τουρκικών προκλήσεων, αναφέροντας πως ήδη ο πρωθυπουργός έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και θα θέσει το ζήτημα  και στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Το δεύτερο επίπεδο, όπως υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης, είναι η ανάπτυξη διμερών σχέσεων, όπως αυτές με την Αίγυπτο και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί και το τρίτο επίπεδο είναι η συνολική αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Όχι γιατί σκοπεύουμε να εμπλακούμε σε θερμό επεισόδιο, αλλά γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις θα λειτουργήσουν καταλυτικά ως αποτρεπτικός παράγοντας» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι «η Τουρκία συνηθίζει να χρησιμοποιεί διεθνή ζητήματα για να εξυπηρετήσει τις γεωπολιτικές της επιδιώξεις».
«Αυτό έκανε με το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, αυτό κάνει και τώρα με τον άτυπο πόλεμο ανάμεσα στα αραβικά κράτη και την κυβέρνηση της Λιβύης» είπε ο κ.Γεραπετρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης