Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καστανίδης (ΚΙΝΑΛ): Πρέπει να βρεθεί λύση με την προανακριτική – Να αρχίσουν να έρχονται μάρτυρες

Καστανίδης (ΚΙΝΑΛ): Πρέπει να βρεθεί λύση με την προανακριτική – Να αρχίσουν να έρχονται μάρτυρες
Δυσκολεύει την πρόοδο των εργασιών και τη διερεύνηση της υπόθεσης υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ
Την θέση πως πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του προέδρου της Βουλής και των κομμάτων σχετικά με το ζήτημα των εξαιρέσεων στην προανακριτική προκειμένου να βρεθεί λύση και να αρχίσει η κατάθεση των μαρτύρων διατύπωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χ. Καστανίδης.
«Πρέπει ταχέως να βρεθεί λύση για το γαϊτανάκι των εξαιρέσεων.
Δυσκολεύει την πρόοδο των εργασιών, την αναζήτηση της αλήθειας και την διερεύνηση της υπόθεσης.
Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα για βρεθεί λύση και να αρχίσουν να έρχονται οι μάρτυρες.
Τρεις πολιτικοί βρίσκονται σε δικαστική εκκρεμότητα, προστέθηκε η διερεύνηση του κ. Παπαγγελόπουλου, οπότε 4 άνθρωποι περιμένουν, σε δύο παράλληλες διαδικασίες να οδηγηθούν τα πράγματα σε ένα συμπέρασμα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Καστανίδης.
Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, ο κ.Καστανίδης είπε πως «θα πρέπει πολύ γρήγορα να σχεδιαστεί μια κοινή εθνική στάση, γιατί θα χρειαστούν διαπραγματεύσεις και με την ΕΕ».
«Το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπιστεί επειδή άλλαξε ο νόμος, πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου.
Τις αιτήσεις πρέπει να τις εξετάζουν κι άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ, όχι μόνο από την Ελλάδα.
Μπορούν να συνδράμουν με τις δικές τους υπηρεσίες ώστε να τελειώνουν πιο γρήγορα οι αποφάσεις για τις αιτήσεις ασύλου και να γίνει το ανάλογο μοίρασμα» ανέφερε ο κ.Καστανίδης, ο οποίος σε ερώτηση για το εάν πρέπει μέρος των προσφύγων να ενσωματωθεί στην Ελλάδα είπε ότι «η ενσωμάτωση αφορά πρόσφυγες που έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να μείνουν στον τόπο μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης