Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καστανίδης (ΚΙΝΑΛ): Δεν συζητήθηκε ποτέ στο κόμμα η εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου από την προανακριτική για τη Novartis

Καστανίδης (ΚΙΝΑΛ): Δεν συζητήθηκε ποτέ στο κόμμα η εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου από την προανακριτική για τη Novartis
Πρόκειται για αντικοινοβουλευτική ενέργεια υπογράμμισε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής
Την θέση ότι ουδέποτε συζητήθηκε στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής το θέμα της εξαίρεσης των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου από την προανακριτική για την υπόθεση της Novartis διατύπωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χ. Καστανίδης, ο οποίος επανέλαβε την θέση του πως πρόκειται για μια αντικοινοβουλευτική ενέργεια.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Καστανίδης είπε πως η πρόταση για την εξαίρεση τους ήταν μια «πρωτοβουλία των Κεγκέρογλου – Λιακούλη», υπογραμμίζοντας πως «το να ζητάς πριν ξεκινήσει μια προανακριτική την εξαίρεση κάποιων ανθρώπων με βάση ότι προτίθεται να τους καλέσεις ως μάρτυρες, υπονομεύει τον βασικό κοινοβουλευτικό κανόνα».
«Δεν είναι αντίθετη στο κόμμα μου η άποψή μου, είναι αντίθετη στην θέση που πήραν δύο καλοί μου συνάδελφοι.
Απόφαση του κόμματος δεν υπάρχει.
Ο κ. Κεγκέρογλου πήρε ως δικαιούτο μια πρωτοβουλία μαζί με την κα. Λιακούλη αλλά ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό της Κ.Ο. για συζήτηση» ανέφερε ο κ.Καστανίδης, επισημαίνοντας ότι το θέμα που δημιουργήθηκε, θα μπορούσε να επιλυθεί με μια «απλή συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων».
Ο κ.Καστανίδης έκρινε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την ανάλογη περίπτωση που επικαλέστηκε η Νέα Δημοκρατία (Βατοπέδι, 2010) λέγοντας πως τότε οι βουλευτές που εξαιρέθηκαν είχαν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες σε αντίθεση με το σήμερα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να κληθούν.
««Κανένα δεδικασμένο δεν δημιουργείται.
Θα συνέβαινε το ίδιο αν ο Τζανακόπουλος – Πολάκης είχαν κληθεί και καταθέσει ενώπιον διοικητικών αρχών» τόνισε ο κ.Καστανίδης, επισημαίνοντας πως δύο είναι τα πιθανά σενάρια για να αρθεί το αδιέξοδο:
Είτε να υπάρξει μια νέα γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου είτε όταν κληθούν ως μάρτυρες οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, την ίδια μέρα, να αντικατασταθούν από την προανακρτική επιτροπή» ανέφερε ο κ.Καστανίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης