Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Στο Βατοπέδι έγινε και εξεταστική και προκαταρκτική και εξαιρέθηκαν όσοι ήταν μάρτυρες

Γεωργιάδης: Στο Βατοπέδι έγινε και εξεταστική και προκαταρκτική και εξαιρέθηκαν όσοι ήταν μάρτυρες
Κακομαθημένος ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νόμοι και ο κανονισμός της Βουλής ισχύουν για όλους είπε ο κ.Γεωργιάδης
Στην περίπτωση του Βατοπεδίου αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να υποστηρίξει την απόφαση εξαίρεσης των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.
«Στο Βατοπέδι έγινε και προκαταρκτική και εξεταστική και στις δύο περιπτώσεις εξαιρέθηκαν όσοι ήταν μάρτυρες.
Δεν φοβόμαστε κανέναν.
Εάν η επιτροπή της Βουλής δεν επεσήμανε αυτήν την ανωμαλία και αν δεν είχε ψηφίσει την έξοδο αυτών των δύο βουλευτών από την επιτροπή, θα υπήρχε το σοβαρό ενδεχόμενο στο μέλλον, να είναι άκυρη όλη η επιτροπή.
Γιατί αν μία επιτροπή έχει παράνομη σύνθεση, τότε οι εργασίες της είναι άκυρες.
Είναι λοιπόν πιθανόν να σκεφτεί κάποιος κακόβουλος ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε στη επιτροπή αυτούς τους δύο, γνωρίζοντας ότι στο μέλλον θα προκληθεί ακυρότητα της διαδικασίας.
Θα μπορούσε να το κάνει όποιος τυχόν έχει παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο και θα έχει έννομο συμφέρον» είπε μιλώντας στον Alpha ο κ.Γεωργιάδης.
«Εάν αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το να φύγει ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης κουκουλώνεται η υπόθεση, είναι σαν να λένε ότι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή ή οι δύο που θα μπουν ως αντικαταστάτες είναι περίπου άχρηστοι.
Δηλαδή αν φύγει ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης θα τη γλιτώσει ο Φρουζής και οι υπόλοιποι, αυτό πάει να πει ότι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανοι. Εγώ δεν δέχομαι τέτοιους χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή αυτοί οι δύο έχουν συνεισφέρει και ξέρουν, για αυτό και θα προσκληθούν ως μάρτυρες.
Επειδή θα προσκληθούν ως μάρτυρες, όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2010, στην επιτροπή για το Βατοπέδι, δεν μπορούν να είναι και μέλη.
Κάποτε πρέπει να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να είναι όλα μονά-ζυγά δικά τους.
Δηλαδή, το 2010 να λένε αν είσαι μάρτυρας δεν μπορεί να είσαι στην επιτροπή, το 2017 στην επιτροπή για την Υγεία, μόλις ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης να λένε ότι δεν μπορούν γιατί θα προσκληθούν ως μάρτυρες, και το 2019 ότι δεν πειράζει που θα προσκληθούν ως μάρτυρές ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος, μπορούν να είναι στην επιτροπή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κακομαθημένος.
Οι νόμοι και ο κανονισμός της Βουλής ισχύει για όλους.
Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων που έχει καταλήξει στο ότι δεν μπορούν μάρτυρες να είναι μέλη της επιτροπής, εκδόθηκε το 2010, είχε την υποστήριξη του τότε ΣΥΡΙΖΑ και είναι σωστή» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης