Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Θα επιμείνουμε για να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά πρωταγωνιστή - Πορευόμαστε με αισιοδοξία

Γεννηματά: Θα επιμείνουμε για να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά πρωταγωνιστή - Πορευόμαστε με αισιοδοξία
"Η ΝΔ δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα", σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά
«Είμαστε αποφασισμένοι και θα επιμείνουμε για να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά πρωταγωνιστή», τονίζει  σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά.
«Πορευόμαστε με αισιοδοξία, κοιτώντας μόνο μπροστά, με βήματα σταθερά στην κατεύθυνση της δικής μας αυτόνομης πορείας, χωρίς ετεροκαθορισμούς και πισωγυρίσματα», συμπληρώνει.
Η ίδια, αναφερόμενη στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως διαπιστώνει «ότι επιχειρείται η ανακύκλωση μιας στοχευμένης μεμψιμοιρίας.
Και δεν θα μείνω απαθής. Κινώ άμεσα τις διαδικασίες σύγκλησης του ήδη προγραμματισμένου έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Εκεί δημοκρατικά μπορούν να τεθούν όλα τα ζητήματα και θα υπάρξουν απαντήσεις.
Με το ΠΑΣΟΚ ανοικτό και «ζωντανό» ως κινητήριο δύναμη του Κινήματος Αλλαγής, που είναι στρατηγική και όχι ευκαιριακή μας επιλογή».
Σχολιάζοντας το πρώτο τρίμηνο της κυβέρνησης η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι η ΝΔ δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα.
Όπως επισημαίνει «το είχαμε επισημάνει και πριν από τις εκλογές και επιβεβαιωνόμαστε.
Η ΝΔ δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα.
Ο κ. Μητσοτάκης πήρε με χορηγία Τσίπρα την αυτοδυναμία, που ήταν περισσότερο μια αυτοδύναμη αποδοκιμασία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και λιγότερο επιδοκιμασία του προγράμματος της ΝΔ».
Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει «παρατηρητής» στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές και την πολιτική του έχει βάλει το βέτο στις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας και έχει αποδεχθεί για τον εαυτό του το ρόλο του παρατηρητή.
Παρατηρεί και εφορμά να προλάβει οποιαδήποτε άδεια καρέκλα νομίζει ότι βοηθά την πολιτική του επιβίωση.
Πρόκειται για πρωτοφανή πολιτικό ακροβατισμό να ανήκεις στην ριζοσπαστική Αριστερά, να συγκυβερνάς χωρίς προφανή λόγο με την ακροδεξιά και να εκλιπαρείς για «σχέσεις» με τον χώρο που πολέμησες λυσσαλέα».
Τέλος, για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει πως «απέδειξε ότι μπορούμε, μεν, αλλά απέχουμε πολύ ακόμη από το να επιτύχουμε ουσιαστικές συναινέσεις», προσθέτοντας πως η «λύση δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, αλλά τουλάχιστον γίνεται μια αρχή».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης