Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προσφυγικό και κυρώσεις στην Τουρκία θα θέσει η Γεννηματά στις Βρυξέλλες

Προσφυγικό και κυρώσεις στην Τουρκία θα θέσει η Γεννηματά στις Βρυξέλλες
Στις Βρυξέλλες για την προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται στη προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών να θέσει το προσφυγικό-μετανευστικό καθώς και τη τουρκική επιθετικότητα στη Κύπρο και τη Συρία, ζητώντας να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.
Την επόμενο εβδομάδα η κ. Γεννηματά πρόκειται να επισκεφθεί τη Σάμο για να διαπιστώσει τα προβλήματα και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο νησί εξ αιτίας της αύξησης των προσφύγων-μεταναστών.
Το Κίνημα Αλλαγής, εξάλλου, δεν μπαίνει στην ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, στην εβδομαδιαία συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες που έγινε το μεσημέρι στη Χαριλάου Τρικούπη.
Ο κ. Χρηστίδης χαρακτήρισε «αστειότητες τα όσα ακούγονται περί υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά». Διέψευσε για μια ακόμη φορά ότι έγινε συζήτηση για συγκεκριμένα πρόσωπα στην πρόσφατη συνάντηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.«Όπως είπαμε από τη πρώτη στιγμή η συζήτηση ήταν θεσμικού χαρακτήρα και όταν ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε από τη Φώφη Γεννηματά αν έχει υπόψη του κάποιο πρόσωπο είπε ότι θα το σκεφτεί τα Χριστούγεννα», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.
Κατέστησε σαφές ακόμη πως για το ΚΙΝΑΛ δεν τίθεται ζήτημα να συζητηθούν πακέτο ο εκλογικός νόμος, η προεδρική εκλογή και η αναθεώρηση του Συντάγματος. «Είναι χωριστά κι ως χωριστά εμείς τα συζητάμε», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.
Τέλος, με αφορμή τα υπερπλεονάσματα, ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι θετικό στο να δοθεί μέρισμα κατηγορώντας παράλληλα τη ΝΔ ότι ταυτίζεται με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης