Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Όσο τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν μειώνονται, οι πολίτες θα ζουν με λιτότητα

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Όσο τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν μειώνονται, οι πολίτες θα ζουν με λιτότητα
Στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων επιμένει το Κίνημα Αλλαγής 
Τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχει συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ζητά το Κίνημα Αλλαγής με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Παύλο Χρηστίδη, να επισημαίνει ότι «όσο δεν μειώνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα, οι πολίτες θα ζουν με λιτότητα».
«Τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία έχει υπογράψει η χώρα μας αποτελούν μία θηλιά την οποία θα έπρεπε να έχουμε ήδη διαπραγματευτεί για να την βγάλουμε.
Δεν μπαίνει ούτε τώρα αυτή η συζήτηση στο τραπέζι και αυτό είναι κάτι το οποίο το κρατάμε και μας προβληματίζει.
Το δεύτερο είναι ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της μία πολύ κρίσιμη περίοδο, στην οποία σε διαφορετικά ζητήματα θα πρέπει να χαράξει στρατηγική» δήλωσε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στο One Channel.
«Εμάς η άποψή μας είναι ότι το 2,8% της ανάπτυξης με το 3,5% του πλεονάσματος δεν βγαίνει. Αυτό είναι κάτι που εμείς το έχουμε πει από τότε που ο κ. Τσίπρας υπέγραψε τη συμφωνία του πριν από ενάμιση-δύο χρόνια.
Και η νέα κατάσταση μας έκανε να «παπαγαλίζουμε» δυστυχώς, γιατί αυτό έπρεπε να κάνουμε, το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βάλει τώρα το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, αν θέλει να πετύχει υψηλή προοπτική ανάπτυξης.
Αυτή είναι για εμάς η χημεία η οποία οδηγεί τη χώρα σε ανάπτυξη: χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, μεγάλοι ρυθμοί ανάπτυξης.
Όσο είναι και τα δύο ψηλά, οι πολιτικές της λιτότητας θα συνεχίσουν να υπάρχουν στη χώρα και δυστυχώς δεν θα ενισχύσουμε τους μη προνομιούχους της σημερινής εποχής» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης