Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης για την γενική απεργία

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης για την γενική απεργία
Αφορμή της κόντρας μία ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook
Η κήρυξη της γενικής απεργίας την Τετάρτη έγινε αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Facebook ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στους συνδικαλιστές.
«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!», ανέφερε χαρακτηριστικά προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε μεταξύ άλλων, στο Facebook ότι «η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για την απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραίας συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν.
Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα».
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο επισημαίνουν με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την τακτική της διαστρέβλωσης και της παραποίησης έτσι ώστε να δημιουργούνται ψεύτικες εντυπώσεις.
Κάτι που αποδεικνύει, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, ότι δεν έμαθε τίποτα από την αποδοκιμασία της πρακτικής του στις 7 Ιουλίου. Καθώς, εξηγούν, πως ο πρωθυπουργός με την ανάρτησή του εξέφρασε την κατανόηση της απόγνωσης που ένιωσαν εκατομμύρια συμπολίτες μας που προσπαθούσαν να μετακινηθούν στις δουλειές τους στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Στο πλαίσιο αυτό, συμπληρώνουν οι ίδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, η εν λόγω ανάρτηση αφορούσε τους πολλούς που ταλαιπωρούνται από τους λίγους εκείνους που συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν golden boys του συνδικαλισμού και σαν «νταβατζήδες» στο χώρο της εργασίας, όπως τους λέει ο λαός.
Παράλληλα, σχολιάζουν με έμφαση ότι καθώς φαίνεται, η επίμαχη ανάρτηση δεν άρεσε σε όσους δεν θέλουν να αποκτήσει φωνή η πλειοψηφία των εργαζομένων, έτσι ώστε να αποφασίζουν μόνοι τους αγνοώντας τη γνώμη των πολλών.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν, τουλάχιστον περίεργη, την συγκεκριμένη αντίδραση σε ένα νομοσχέδιο, που όπως υποστηρίζουν, στόχο έχει να σώσει θέσεις εργασίας και να μπλοκάρει την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, που έγιναν βραχνάς για χιλιάδες και κυρίως νέους, εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικά στελέχη, εκτοξεύουν βέλη προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι στη θέση του κατήγορου αλλά του κατηγορούμενου.
Διότι, όπως λένε, οι εργαζόμενοι κατάλαβαν πολύ καλά τι εννοούσε ο πρωθυπουργός.
Κι αυτός που δεν κατάλαβε είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Διότι, λένε οι ίδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τους λίγους για να ταλαιπωρούνται οι πολλοί.
Και ευλογεί τα προνόμιά τους σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων για να παίζουν κι εκείνοι τα παιχνίδια του.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση από την πλευρά της κάνει λόγο για πρωτοφανές γεγονός, να τοποθετείται ο πρωθυπουργός της χώρας δημοσίως, ενάντια στις κινητοποιήσεις.
Παράλληλα από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή την εν λόγω ανάρτηση με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση, να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ».
Ταυτόχρονα στον ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμύνονται της πολιτικής του, κάνοντας λόγο για θράσος από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των πολλών, την ώρα που όπως τονίζουν, καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ακυρώνει το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, καταργεί την αιτιολόγηση των απολύσεων από τους εργοδότες και ακυρώνει την προβλεπόμενη από την προηγούμενη κυβέρνηση περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% για τα επόμενα δύο χρόνια.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης