Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Θετικές οι δηλώσεις Lagarde, θα επιδιώξουμε χαλάρωση των στόχων για τα πλεονάσματα το 2021

Πέτσας: Θετικές οι δηλώσεις Lagarde, θα επιδιώξουμε χαλάρωση των στόχων για τα πλεονάσματα το 2021
Ελπίζουμε οι πιέσεις της Lagarde για αναθεώρηση των πλεονασμάτων να συνεχιστούν και όταν αναλάβει την προεδρία της ΕΚΤ είπε ο κ.Πέτσας
Θετικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Christine Lagarde για την χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα οι πιέσεις της προς αυτήν την κατεύθυνση να συνεχιστούν και όταν θα αναλάβει την προεδρία της ΕΚΤ.
Πάντως σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μείωση του στόχου κοντά στο 2% το 2021, αφού όμως πρώτα κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μέσω τήρησης των συμφωνηθέντων και υλοποίησης μεταρρυθμίσεων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει τον διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μέσω επιστολής που έστειλε προ εβδομάδων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ τόνισε ότι παράλληλα ο πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα στις επαφές του με ξένους ηγέτες.
Ο κ. Πέτσας άφησε επίσης αιχμές για τους οικονομικούς χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν πως ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο ήταν χαμηλότερος από την αντίστοιχη περίοδο του περσινού έτους και κάτω από τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση Τσίπρα.
Παράλληλα ανέφερε πως το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει καλλιέργεια ενός πλαισίου ενισχυμένης ανάπτυξης, με έμφαση την προσέλκυση επενδύσεων, αν και αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη για την πορεία του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης