Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Το αφορολόγητο θα μείνει ως έχει - Μειώσεις φόρων για φυσικά πρόσωπα

Πέτσας: Το αφορολόγητο θα μείνει ως έχει - Μειώσεις φόρων για φυσικά πρόσωπα
Απαιτείται ενιαία, ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι περνάμε από τη διπλωματία της επαιτείας στη διπλωματία της αξιοπιστίας διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στα πρόσφατα ταξίδια του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σε Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ.Πέτσας ανέφερε ότι οι συναντήσεις του κ.Μητσοτάκη σε Παρίσι, Βερολίνο και Χάγη έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και ότι υπήρξε συναντίληψη σε πολλά θέματα.
Παράλληλα υποστήριξε ότι το ύψος του αφορολόγητου θα μείνει εκεί που είναι σήμερα, προανήγγειλε τη μείωση της φορολογίας και για τα φυσικά πρόσωπα και αναφέρθηκε στην προώθηση κομβικών επενδύσεων, όπως στο Ελληνικό, της Cosco και της Ελληνικός Χρυσός.
«Βασικό ζητούμενο για όλη την Ευρώπη είναι να τονωθεί η ανάπτυξη.
Οτιδήποτε μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη είναι καλοδεχούμενο.
Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε χθες στην απάντησή του στη Χάγη το ζήτημα αυτό με αναπτυξιακές πολιτικές.
Υπάρχουν οι επικείμενες συνεδριάσεις στο Euroworking Group και στο Εurogroup.
Θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα αργότερα» είπε ο κ.Πέτσας σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής κερδών από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες.

Αναγκαία ενιαία, ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό

Ο κ.Πέτσας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού, τονίζοντας ότι απαιτείται μια ενιαία, ευρωπαϊκή λύση ενώ αναφέρθηκε και στις αυξημένες ροές μεταναστών από την Τουρκία που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.
Όπως είπε, είναι αναγκαία η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, τονίζοντας ότι εάν εφαρμοστεί η συμφωνία, δεν θα έχουμε μαζικές ροές.
«Η αλληλεγγύη έχει σχέση με τον δίκαιο καταμερισμό όσων δικαιούνται άσυλο και η υπευθυνότητα έχει να κάνει με τη φύλαξη των θαλασσίων ευρωπαϊκών συνόρων και με την καταπολέμηση των κυκλωμάτων των διακινητών.
Όταν μιλάμε για έλεγχο των κυκλωμάτων διακινητών, είναι προς όφελος και της Τουρκίας.
Εμείς, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, έχουμε ξεκινήσει με τις μετακινήσεις προσφύγων στην ενδοχώρα, αλλά και με την προμήθεια 10 νέων σκαφών» τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σκάνδαλο όσον αφορά τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό, υποστήριξε ότι «υπάρχει εξέλιξη έρευνα της OLAF και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το Υπουργείο Άμυνας συνεργάζεται με τα στοιχεία που παρέχει».
Για την αποσυμφόρηση των νησιών και ενδεχόμενες νέες δομές στην ενδοχώρα, ο κ.Πέτσας έκανε λόγο μόνο για τις υφιστάμενες δομές και όχι για δημιουργία νέων.
«Βλέπουμε μια αυξανόμενη τάση, που δεν έχει αυξηθεί περαιτέρω.
Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα.
Αυτή τη βδομάδα ξεκινάει η διαδικασία για τη μεταφορά 116 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και τις επόμενες βδομάδες θα υπάρξει μεταφορά και για άλλα παιδιά» είπε ο κ.Πέτσας.

Προτεραιότητα μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις και η προσέλκυση επενδύσεων είναι προτεραιότητες για την κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεμπλοκάρουν μεγάλες επενδύσεις.
Ειδικά για το Ελληνικό είπε ότι προχώρησαν κανονιστικές και διοικητικές πράξεις που είτε είχαν παγώσει είτε πήγαιναν με αργούς ρυθμούς, υπεγράφησαν οι απαραίτητες ΚΥΑ και επίκειται η υπογραφή μίας ακόμη για τη διενέργεια του διαγωνισμού για το καζίνο.
Για την Cosco είπε ότι κατατέθηκε το νέο επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΠ και πως «είναι προφανές ότι αυτή η επένδυση αποτελεί τεράστια διαφήμιση για τη χώρα και ευκαιρία αναβάθμισης του Πειραιά» ενώ για την επένδυση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα προχωρήσει με σεβασμό στους περιβαλλοντικούς όρους και ότι «η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της εταιρείας επιβεβαιώνει ότι επενδύσεις που κολλούσαν στα γρανάζια ιδεοληψιών, μπορούν να ξεμπλοκάρουν».

Θέμα ημερών το αναπτυξιακό

Σχετικά με την καθυστέρηση στην κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, ο κ. Πέτσας είπε ότι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση αυτές τις μέρες, ενδεχομένως αυτή τη βδομάδα ή αμέσως μετά την ΔΕΘ.
«Επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμοιβόμενων θέσεων εργασίας.
Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο καταλαμβάνει πάρα πολλά πεδία της πολιτικής και θα τεθεί σε διαβούλευση αυτές τις μέρες, ενδεχομένως αυτή τη βδομάδα ή αμέσως μετά την ΔΕΘ.
Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση ώστε να έχουμε τις απόψεις όλων των φορέων και των πολιτών πριν προχωρήσουμε στη νομοθέτηση σε τόσο σημαντικά θέματα.
Αφορά θέματα που απλοποιούν τη ζωή των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα θέλουν και την πολυπόθητη αύξηση των επενδύσεων που όλοι θέλουμε για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να πάει η χώρα μπροστά» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι «στον πυρήνα της πολιτικής μας είναι οι επενδύσεις, οι δουλειές και η ασφάλεια για όλους».
«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ αυξήθηκαν οι θέσεις απασχόλησης τον Αύγουστο κατά 3.111 σε αντίθεση με τον Ιούλιο που είχαν μειωθεί.
Τα αποτελέσματα της ΕΡΓΑΝΗ δίνουν ένα σήμα εμπιστοσύνης στην ασκούμενη πολιτική, κάτι το οποίο σκοπεύουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες έχουν δει τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ πολύ μειωμένα και έχουν νιώσει στην τσέπη τους τι θα πει η μείωση των φόρων στις οποίες είχε αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκη».
«Αυτό που ξέρουν οι πολίτες είναι ότι εμείς θα μειώσουμε τους φόρους και ξέρουν ότι από το 2020 για το ζήτημα του 2019 αυτό θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει και η μείωση που αφορά τα φυσικά πρόσωπα» ανέφερε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σχετικά με το αφορολόγητο είπε ότι είναι βασικό στοιχείο η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και ότι θα ανακοινωθούν περισσότερα πράγματα σύντομα αλλά σε κάθε περίπτωση το αφορολόγητο θα μείνει ως έχει.
Ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε και στη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων ανακοινώνοντας ότι εντός της εβδομάδας θα είναι ανοικτή η σχετική πλατφόρμα για να ενταχθούν όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και την επόμενη εβδομάδα όσοι είχαν μπει στην προηγούμενη ρύθμιση.
Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Σημαντικός ο συμβολισμός της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα

Όσον αφορά το θέμα του δανεισμού των γλυπτών του Παρθενών από το Βρετανικό Μουσείο, ο κ.Πέτσας είπε πως «τα συγκεκριμένα γλυπτά του Παρθενώνα απεικονίζουν μια μεγάλη γιορτή, τα Παναθήναια».
«Άνθρωποι του πολιτισμού αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά.
Ο συμβολισμός της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα είναι τόσο σημαντικός που θα δείξει σε όλο τον κόσμο που πραγματικά ανήκουν.
Aναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που δεν θα ήθελε να το δει» είπε στην τοποθέτηση του ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στην πρόταση που έκανε ο Πρωθυπουργός για επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα μέσω δανεισμού, σε συνέντευξή του στον Observer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης