Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω ότι θα κάνουν έρευνα οι Τούρκοι στο Καστελλόριζο - Εκτός τα capital controls

Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω ότι θα κάνουν έρευνα οι Τούρκοι στο Καστελλόριζο - Εκτός τα capital controls
"Δεν πιστεύω ότι πραγματικά πρόκειται ο Erdogan να φέρει τρυπάνι μέσα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, θα ήταν τεράστια ανευθυνότητα εκ μέρους του", είπε ο Αδ. Γεωργιάδης
Την εκτίμησή του ότι δεν θα κάνουν έρευνα οι Τούρκοι στο Καστελλόριζο εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι πράξη ανευθυνότητας  από την πλευρά της Τουρκίας.
«Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί, δεν πιστεύω ότι πραγματικά πρόκειται ο Erdogan να φέρει τρυπάνι μέσα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, θα ήταν τεράστια ανευθυνότητα εκ μέρους του», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε ότι «ο Erdogan και η Τουρκία είναι σε περίεργη φάση» και «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να παρακολουθούμε με σύνεση και ψυχραιμία τις κινήσεις της Τουρκίας».  
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση , καμία ελληνική κυβέρνηση να αφήσει ανυπεράσπιστη την εθνική μας κυριαρχία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και μεταξύ άλλων σημείωσε πως «έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική εξωτερική πολιτική και οι ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές».
«Στέλνουμε το μήνυμα και στην Άγκυρα ότι θέλουμε να είμαστε φίλοι, να έχουμε καλές σχέσεις και αυτό σημαίνει ότι σέβεται ο ένας την κυριαρχία του άλλου», πρόσθεσε.
Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι «η χώρα επιστρέφει με βήμα ταχύ στην κανονικότητα» και μάλιστα κληθείς να απαντήσει εάν μεταξύ των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα είναι η πλήρης άρση των capital controls, απάντησε ότι «θα είναι η πλήρης η άρση, ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί φεύγουν».
Όπως παρατήρησε, όσο υπάρχουν, σοβαρά κεφάλαια δεν μπορούν να έρθουν στη χώρα.
Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι πλέον «οι Έλληνες βγάζουν τα λεφτά από τα στρώματα και τα βάζουν στις τράπεζες».

Ελληνικό: Μέσα στο 2019 η μπουλντόζα

Για την επένδυση στο Ελληνικό,  αφού ανέφερε ότι όσα έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση ότι το έργο  ήταν «ένα βήμα πριν ξεκινήσει, ήταν ανέκδοτο», εξήγησε ότι η μπουλντόζα για να μπει έχει μια διαδικασία και ότι ο στόχος είναι να μπει μέσα στο 2019 και μάλιστα όταν θα ξεκινήσουν τα έργα «ο πρωθυπουργός θα είναι εκεί για να πάρει τα εύσημα».
«Πάμε πολύ γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά.

Για την οικοδομή

Αφού υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει στ΄ αλήθεια να μειώσει τους φόρους, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ετοιμάζει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ένα μεγάλο πακέτο , «νομοθετικές πρωτοβουλίες για να πάρει μπρος η οικοδομή και να έρθει η ανάπτυξη».
Μάλιστα, σημείωσε πως παίρνουν ιδέες από την Κύπρο, καθώς «εκεί τα καταφέρανε».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης