Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραγκούνης (ΝΔ): Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό – Πολύ σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα

Καραγκούνης (ΝΔ): Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό – Πολύ σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λυμένα τα χέρια του να προχωρήσει στις πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις είπε ο κ.Καραγκούνης
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει ούτε λεπτό διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα.
«Χάσιμο χρόνου δεν πρέπει να έχει αυτή η κυβέρνηση και δεν θα έχει.
Προφανώς, οι πολίτες πάντα δείχνουν μία ανοχή στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά νομίζω ότι για εμάς το στοίχημα είναι ότι δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα και ουσιαστική αλλαγή της πολιτικής.
Ζητήσαμε από τους πολίτες μία ισχυρή εντολή για να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα σε πάρα πολλούς τομείς και αυτή η εντολή δόθηκε από τον ελληνικό λαό και νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλέον λυμένα τα χέρια του να προχωρήσει στις πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και κυρίως να αλλάξει την εικόνα στην οικονομία, στις επενδύσεις, στη δυνατότητα που έχουμε να δημιουργήσουμε νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Αυτό είναι από τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και νομίζω το μεγάλο στοίχημα -και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη- είναι να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στη χώρα, αυτό θέλουν οι πολίτες» υποστήριξε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Καραγκούνης.
Ερωτηθείς σχετικά με τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης δημοσιονομικών στόχων που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, ο κ.Καραγκούνης είπε ότι για τη ΝΔ και την κυβέρνηση αυτό αποτελεί εθνικό στόχο.
«Για μένα είναι ορθάνοιχτη αυτή η προσπάθεια που πρέπει να γίνει πρώτα από όλα από την ελληνική κυβέρνηση για να μπορέσουμε να μειώσουμε αυτά τα υψηλότατα πλεονάσματα που πραγματικά στραγγαλίζουν την οικονομία.
Και μόνο η μείωσή τους στο 2% θα φέρει μία μεγάλη δημοσιονομική ανάσα για την ελληνική οικονομία και θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε περίπου 4,5-5 δισ. ευρώ τα ελληνικά νοικοκυριά, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους πάντες, ώστε να μπορέσει κι η οικονομία να αναπτυχθεί περισσότερο.
 Είναι πρόκληση για την ελληνική κυβέρνηση και για όλο το πολιτικό σύστημα γι' αυτό και ζητήσαμε και πριν τις εκλογές τη συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να πετύχουμε αυτόν τον πραγματικά ουσιαστικό στόχο [...]
Βεβαίως για τις φοροελαφρύνσεις υπάρχει ένα θετικό κλίμα και ένα θετικό δείγμα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά νομίζω ότι ο στόχος παραμένει ανοιχτός και γι' αυτό θα πρέπει να πολεμήσουμε και νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά σε αυτό» υποστήριξε ο κ.Καραγκούνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης