Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας δεν θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής (2/7) - Θα τον εκπροσωπήσουν οι Sanchez και Costa

Ο Τσίπρας δεν θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής (2/7) - Θα τον εκπροσωπήσουν οι Sanchez και Costa
Τον Αλέξη Τσίπρα θα εκπροσωπήσουν οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, Pedro Sanchez και Antonio Costa, αντίστοιχα
Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί η αυριανή (2/7/2019) Σύνοδος Κορυφής για την επιλογή των νέων προσώπων που καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας δεν θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες και κατά συνέπεια θα τον εκπροσωπήσουν οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, Pedro Sanchez και Antonio Costa, αντίστοιχα.
Μήλον της έριδος έχει γίνει ο διάδοχος έχει γίνει ο διάδοχος του Jean Claude Juncker στο τιμόνι της Κομισιόν, καθώς οι ηγέτες της ανατολικής Ευρώπης αντιτίθενται στην πρόταση Γαλλίας και Γερμανίας για τον Frans Timmermans.
Ερωτηθείς αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι κοντά σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων Ευρωπαϊκών Θεσμών ο κ. Τσίπρας απάντησε «είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα».
Αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο στις 12:00, ώρα Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας αναχώρησε από τις Βρυξέλλες και θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου στις 20.30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης