Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραθανασόπουλος: Κριτήριο για το ΚΚΕ είναι ο λαός και οι ανάγκες του, όχι οι αγορές και οι επενδυτές

tags :
Καραθανασόπουλος: Κριτήριο για το ΚΚΕ είναι ο λαός και οι ανάγκες του, όχι οι αγορές και οι επενδυτές
Δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ σε τηλεοπτικό σταθμό
«Κριτήριο για το ΚΚΕ είναι ο λαός και οι ανάγκες του, όχι τι θα πουν οι αγορές και οι επενδυτές» τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Ανέφερε ότι «η Έκθεση της Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις συνεχίζονται, όπως και η διευρυμένη εποπτεία, ότι η δημοσιονομική πειθαρχεία αποτελεί τη δαμόκλειο σπάθη -όταν ξεφεύγουμε από τους δημοσιονομικούς στόχους υπάρχουν οι αυτόματοι σταθεροποιητές- και επί της ουσίας σημαίνει συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και για τα επόμενα χρόνια για να επιτυγχάνουμε ως το 2060 τα ματωμένα πλεονάσματα».
«Από αυτή την άποψη, το υπερπλεόνασμα που επικαλείται η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι θυσίες που κάνουν τα λαϊκά στρώματα» τόνισε.
«Η Έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει ποιά θα είναι η κυβερνητική πολιτική την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές και χαράσσει μια ρότα βαθιά ταξική και βαθιά αντιλαϊκή" είπε.
Πρόσθεσε ότι ο λαός θα πληρώνει στο διηνεκές για το κρατικό χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται, ενώ «αντίθετα εκείνο που έπρεπε να γίνει είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους».
Είπε ότι το διαφορετικό μείγμα με το οποίο αντιπαρατίθενται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «δεν αλλάζει επί της ουσίας την κατάσταση την οποία βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία γιατί θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα να δέχονται ολομέτωπη, σφοδρή επίθεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης