Πολιτική

Δούρου: Μας εγκαλούν για εθνικές τραγωδίες, προδιαγεγραμμένες από δικές τους δράσεις

Δούρου: Μας εγκαλούν για εθνικές τραγωδίες, προδιαγεγραμμένες από δικές τους δράσεις
Οι «δυνάμεις του χθες, της οπισθοδρόμησης» απαξίωσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου
«Επίθεση» στις «δυνάμεις του χθες», έκανε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη χθεσινή (12/5) συγκέντρωση στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού κέντρου του συνδυασμού της «Δύναμης Ζωής», στην πλατεία Συντάγματος, την οποία χαρακτήρισε «αφετηρία» για το τελικό κατοστάρι, για τη «νίκη των πολιτών της Αττικής».
«Με όλους εσάς στο πλευρό μας είμαστε σίγουροι για τη νίκη.
Μια νίκη που δεν θα είναι της Δύναμης Ζωής αλλά των πολιτών που στέκονται εδώ και 4.5 χρόνια στο πλευρό μας, κόντρα στη λάσπη στα ψέματα, στα sms της χυδαιότητας στον ασύμμετρο πόλεμο που δεχόμαστε, από ένα συντονισμένο μέτωπο, που έχει συγκεκριμένη πολιτική και κοινωνική ταυτότητα», σημείωσε η Ρένα Δούρου, όπως αναφέρεται σε σημερινή (13/5/2019) ανακοίνωση της «Δύναμης Ζωής».
Η ίδια αναφέρθηκε «στις δυνάμεις του χθες, της οπισθοδρόμησης» που απαξίωσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάνοντάς την κομματικό εργαλείο, μακριά από τους πολίτες, αλλά κοντά στους λίγους, σε εκείνους που ήσαν πάντα «οι κερδισμένοι από τις ταξικές πολιτικές», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στο «μέτωπο των πολιτικών του χθες» που:
«-Διέλυσαν τις υπηρεσίες του Δημοσίου, και σήμερα τις λοιδορούν, εκείνων που καταψήφιζαν π.χ. την πρόσληψη πυροσβεστών, και σήμερα ρίχνουν στο πυρ το εξώτερον τους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού Σώματος.
-Μπάζωσαν συστηματικά τα ρέματα, και σήμερα στην Αττική από 1.000 έχουν μείνει μόλις... 50.
-Είπαν "τσιμέντο να γίνουν όλα" αρκεί να πλουτίσουμε κτίζοντας σε παραλίες και δάση.
-Δημιούργησαν, με αποφάσεις τους είτε στην κυβέρνηση είτε στη Βουλή, εκατοντάδες παγίδες θανάτου στη χώρα, και δεκάδες στην Αττική.
-Πήραν τις πολιτικές αποφάσεις και σήμερα μας κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο και μας να απολογηθούμε, για εθνικές τραγωδίες, τις οποίες προδιέγραψαν με δράσεις και παραλήψεις τους και για τις οποίες σήμερα έχουν το θράσος να μας ζητάνε και τα ρέστα».
Απέναντι σε αυτό το «μέτωπο», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου, η «Δύναμη Ζωής» αντιπαρατάσσει «τη δύναμη του έργου των πολλών:
Για το δημόσιο συμφέρον, για ένα νέο ηθικό υπόδειγμα άσκησης διοίκησης, για την κοινωνική συνοχή, για την υγεία, για το περιβάλλον, για την παιδεία, για τον αθλητισμό, για την υγιή επιχειρηματικότητα, για την εργασία, για την τουριστική προβολή, για να μείνουν οι νέοι μας στην πατρίδα».
Πρόσθεσε: «μαζί τα τελευταία 4.5 χρόνια κάναμε την Αττική, πρωταγωνιστή, παράγοντα επίλυσης των προβλημάτων με πρωτοβουλίες και λύσεις.
Είτε για την έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, είτε για την οικολογικά και οικονομικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
Είτε πρόκειται για τον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας, είτε για τη δημιουργία της Αττικής Ριβιέρας.
Μαζί εδώ και 4.5 χρόνια μεροληπτούμε υπέρ των πολλών, βάζοντας την Αττική σε μια ρότα με σαφές κοινωνικό πρόσημο.
Αυτή τη ρότα οφείλουμε στα παιδιά μας, να τη συνεχίσουμε. Να μην ξεστρατίσουμε».
Η κ. Δούρου έκλεισε τον χαιρετισμό της με μήνυμα προς τους «αντιπάλους» της «Την Αττική δεν θα την κατακτήσετε γιατί την υπερασπίζονται, άγρυπνοι φρουροί, οι πολίτες της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης