Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Προχωράμε αυτόνομα - Αναγκαία η ύπαρξη διαφορετικών δυνάμεων πέρα από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης: Προχωράμε αυτόνομα - Αναγκαία η ύπαρξη διαφορετικών δυνάμεων πέρα από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Αν είχαμε απορρίψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα μας  υπερασπιζόταν κανείς σε Αιγαίο, Κύπρο είπε ο κ.Θεοδωράκης
Την θέση ότι το Ποτάμι προχωρά αυτόνομα και ότι δεν μπαίνει στην «βάρκα» κανενός διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος από χθες διαθέτει και Κοινοβουλευτική Ομάδα.
«Πλέον υπάρχει ξανά στη Βουλή η Κ.Ο. που ψήφισε ο λαός.
Υπήρχε μέχρι χθες μια λάθος θέαση σε αυτό που λέμε "δημοκρατία".
Δεν μπορεί κάτι που ψηφίζει ο λαός να το καταργεί η μεταγραφή ενός βουλευτή» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι κανείς από τους βουλευτές που έφυγαν από το Ποτάμι δεν απογοητεύτηκε και αποφάσισε να πάει σπίτι του.
«Όλοι οι στεναχωρημένοι βρίσκουν αποκούμπι στον ώμο ενός άλλου αρχηγού.
Αυτό μαρτυρά το ηθικό τους υπόβαθρο» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος ερωτηθείς για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είπε πως «η οικονομική πολιτική στην Ελλάδα είναι σαν το τελευταίο χαρτί του χαρτοπαίχτη».
«Στην περίπτωσή μας, το προεκλογικό χαρτί.
Αυτό ευτελίζει την πολιτική και υποβαθμίζει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι «το πιο εύκολο είναι να είσαι σε ένα στρατόπεδο και να λες "ναι σε όλα" ή "όχι σε όλα"».
«Η σύγχρονη πολιτική όμως δεν θέλει βουλευτές - ντουβάρια αλλά βουλευτές που βλέπουν τα προβλήματα των πολιτών και κρίνουν αν οι λύσεις που έρχονται είναι οι κατάλληλες ή όχι.
Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι οι ευρωεκλογές και πρέπει να στρέψουμε την κουβέντα, εκτός από τα εγχώρια, και στις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται ή δεν προωθούνται στην Ευρώπη» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις βουλευτικές εκλογές.
«Το Ποτάμι καλεί του πολίτες να σκεφτούν ότι πρέπει να υπάρχουν στη Βουλή διαφορετικές δυνάμεις εκτός από το δίπολο Τσίπρας - Μητσοτάκης.
Εμείς δεν έχουμε κυβερνήσει, δεν έχουμε ευθύνες για το παρελθόν.
Προχωράμε αυτόνομα, δεν μπαίνουμε στη βάρκα κανενός» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος έκανε σχόλιο και για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για τη θετική στάση που τήρησε το Ποτάμι απέναντι σε αυτήν.
«Θα πρέπει όσοι ήταν επιφυλακτικοί με τη λύση της "Βόρειας Μακεδονίας" να σκεφτούν ότι αν είχαμε απορρίψει τη Συμφωνία, θα είχαμε απομονωθεί από τους συμμάχους μας και τώρα κανείς δεν θα βρισκόταν να μας υπερασπιστεί στο Αιγαίο και στην Κύπρο» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης