Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με τις θέσεις της ΕΕ για «ήπιο πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα

tags :
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με τις θέσεις της ΕΕ για «ήπιο πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα
«Μεντεσέ» των Αμερικάνων και της ΕΕ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ
«Μεντεσέ» των Αμερικάνων και της ΕΕ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών σχετικά με τη Βενεζουέλα.
«Μετά από ένα 24ωρο εκκωφαντικής σιωπής, σχετικά με το εξελισσόμενο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, ήρθαν οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, να επιβεβαιώσουν το ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως “μεντεσέ” των Αμερικάνων και της ΕΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν καταδικάζει την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον του εκλεγμένου προέδρου της χώρας και του βενεζουελάνικου λαού, αλλά υιοθετεί κι όλους τους στόχους της λεγόμενης “αντιπολίτευσης”, συντασσόμενη ανοιχτά με τις θέσεις της ΕΕ που παραπέμπουν ξεκάθαρα σ' ένα “ήπιο πραξικόπημα” στη Βενεζουέλα.
Άλλωστε οι περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ -δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές- έχουν ήδη αναγνωρίσει τον αχυράνθρωπο των Αμερικάνων, Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας», επισημαίνει το ΚΚΕ.
«Τόσο οι θέσεις της ΝΔ, όσο κι αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν ευθεία αμφισβήτηση του δικαιώματος του βενεζουελάνικου λαού, αλλά και κάθε λαού, να αποφασίζει χωρίς ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος, καταλήγοντας «ο ελληνικός λαός, όπως πολλές φορές έχει κάνει στο παρελθόν, χρειάζεται και τώρα να καταδικάσει την επέμβαση των ΗΠΑ-ΕΕ στη Βενεζουέλα, μαζί και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που παίζουν το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών».
Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος είχε τονίσει με tweet του ότι η Ελλάδα συντάσσεται με τη θέση της Ευρώπης στο ζήτημα της Ευρώπης.
«Στην κρίση της Βενεζουέλας η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρώπη και τις θέσεις της ΑΕ της ΕΕ F. Mogherini τις οποίες συνδιαμόρφωσε.
Και σε αυτήν την περίπτωση φάνηκε ποιά πολιτική δύναμη είναι δημοκρατική αλλά και πραγματικά ευρωπαϊκή.
Με την Ευρώπη των πολλών, των λαών και των αξιών», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών.
Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι «δηλώσεις στελεχών της ΝΔ φαίνεται να ευνοούν στρατιωτική “λύση” στη Βενεζουέλα», τονίζοντας ότι «οι Έλληνες ξέρουμε δυστυχώς από παρόμοιες “λύσεις”.
Και πρόσθεσε: «Χθες η δημοκρατική Ευρώπη τοποθετήθηκε με σαφήνεια κι ευθύνη.
Ζήτησε ξανά λύση μόνο με ειρηνικά, δημοκρατικά μέσα, εκλογές, να αποφευχθεί η αιματοχυσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης