Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούρου: Ύψιστο πατριωτικό μας χρέος ο αγώνας διαρκείας απέναντι σε όλες τις αποχρώσεις του μαύρου

Δούρου: Ύψιστο πατριωτικό μας χρέος ο αγώνας διαρκείας απέναντι σε όλες τις αποχρώσεις του μαύρου
Στο «Μπλοκ 15» στο Χαϊδάρι βρέθηκε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου
Στο «Μπλοκ 15» στο Χαϊδάρι, έναν εμβληματικό χώρο Μνήμης και Αντίστασης κατά του Ναζισμού, βρέθηκε σήμερα (1/5/2019) το πρωί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
«Ειδικά σήμερα που οι νοσταλγοί του μαύρου χθες σηκώνουν προκλητικά κεφάλι, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και τον ιστορικό αναθεωρητισμό, ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς παραμένει επίκαιρος όσο και απαραίτητος.
Σήμερα περισσότερό από ποτέ άλλοτε το ύψιστο πατριωτικό μας χρέος είναι αυτός ο αγώνας διαρκείας απέναντι σε όλες τις αποχρώσεις του μαύρου», δήλωσε η κα. Δούρου.
Την περιφερειάρχη συνόδευαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρος Σχινάς και οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Κατερίνα Κρητικού, Νεκτάριος Κορδής και Χριστόφορος Δανάκος.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προωθεί την αποκατάσταση και τη συντήρηση του ιστορικού κτιρίου.
«"O μόνος τρόπος για να ζήσει και να πεθάνει κανείς σαν άνθρωπος είναι να ζήσει και να πεθάνει για ένα ιδανικό".
Τα λόγια αυτά του Δημήτρη Γληνού υπογραμμίζουν τη θυσία εκείνων που επέλεξαν να δώσουν τη ζωή τους για τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
Εκείνων που αντιστάθηκαν στον ναζισμό», ανέφερε η κα. Δούρου.
«Εκείνων το παράδειγμα των οποίων, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε.
Ανθρώπων όπως ο Ναπολέοντας Σουκατζίδης που απευθυνόμενος στους δήμιους της πατρίδας τέτοιες μέρες, έλεγε: "Να το ξέρετε όμως καλά, δεν μπορείτε να ελέγξετε και το μυαλό μας. Μπορείτε ακόμη να κόψετε όλες τις γέφυρες. Τίποτε δεν θα πετύχετε. Σαν να κόβετε όλα τα λουλούδια για να εμποδίσετε την άνοιξη να 'ρθει. Γίνεται;"», συνέχισε η κα. Δούρου.
Αργότερα, η περιφερειάρχης επισκέφθηκε την εκδήλωση για την Πρωτομαγιά που διοργάνωσε ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, υπογραμμίζοντας τον διπλό συμβολισμό της ημέρας: «γιορτάζουμε το δικαίωμα στην εργασία και την ανάγκη προστασίας της φύσης».
«Η Περιφέρεια Αττικής συστηματικά, αθόρυβα και δυνατά εργάζεται εδώ και 4.5 χρόνια για τα δύο, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας», επισήμανε μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης