Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Παροχές διαρθρωτικού χαρακτήρα ώστε να αναπληρωθούν εν συνόλω οι απώλειες μέσα στην επόμενη διετία-τριετία

Βούτσης: Παροχές διαρθρωτικού χαρακτήρα ώστε να αναπληρωθούν εν συνόλω οι απώλειες μέσα στην επόμενη διετία-τριετία
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Την άποψη ότι η στρατηγική του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού επιτελείου είναι να υπάρχουν τώρα συγκεκριμένες παροχές, που μάλιστα να λαμβάνουν και ένα διαρθρωτικό χαρακτήρα, έτσι ώστε να δημιουργείται η βάσιμη προσδοκία ότι μέσα στην επόμενη διετία-τριετία θα είναι δυνατόν να υπάρξει μια ουσιαστική αναπλήρωση των απωλειών που υπήρξαν και ήταν εξαιρετικά μεγάλες, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, το δίλημμα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, που όμως σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί και από την έκβαση των ευρωεκλογών, θα συμπεριλαμβάνει προφανώς το ποια κυβερνητική λύση θα προωθήσει το προοδευτικό ή το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τον ίδιο δεν μπορεί κανείς να πει «περιμένω τα αποτελέσματα», είναι στοιχείο που θα πρέπει να έχει υπόψιν του ο πολίτης για να ψηφίσει ένα κόμμα.
Γι' αυτό δεν γίνεται να αποφύγουν αυτό το δίλημμα και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, των Οικολόγων, των ελευθεριακών κινημάτων κ.λ.π.
Στο ερώτημα περί δημοσκοπήσεων, πρόωρων εκλογών κ.ο.κ., ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι τα τελευταία χρόνια υποφέρουμε από δύο προβλήματα.
Το ένα αφορά τις δημοσκοπήσεις όπου κάθε Δευτέρα μετά τις εκλογές την τελευταία εξαετία όλοι ασχολούνται με το γιατί οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω.
Αυτό φυσικά πέρα από τη χώρα μας συμβαίνει και διεθνώς τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική.
Το δεύτερο είναι ότι λόγω των αλλεπάλληλων κυβερνητικών «εικονικών παρενθέσεων», που ήταν στο αφήγημα, επί τετραετία, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζούμε με αυτό το άγχος και με σενάρια για εκλογές ανά δίμηνο.
Με τον πρόεδρο της Βουλής να καταλήγει στη συλλογιστική του, ότι, όπως εκτίμησε, δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης