Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου: Το ΚΙΝΑΛ επιλέγει την κεντροδεξιά στροφή ή είναι σε άγονη κομματική περιχαράκωση

Ξενογιαννακοπούλου: Το ΚΙΝΑΛ επιλέγει την  κεντροδεξιά στροφή ή είναι σε άγονη κομματική περιχαράκωση
«Φοβούνται τη δυναμική που αναπτύσσεται, θέλουν να δείξουν ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομονωμένοι», σημειώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Αιχμηρή απάντηση στο ΚΙΝΑΛ για την κριτική που ασκεί στην προσπάθεια ανάδειξης του προοδευτικού πόλου δίνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής.
«Φοβούνται τη δυναμική που αναπτύσσεται, θέλουν να δείξουν ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομονωμένοι, επιλέγουν την κεντροδεξιά στροφή ή είναι εγκλωβισμένοι σε άγονες λογικές κομματικής περιχαράκωσης», τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ δηλώνει ότι υπάρχουν κι' άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ «που προβληματίζονται και θα επιδιώξουν στο μέλλον να συμμετάσχουν και αυτοί σε έναν ευρύτερο προοδευτικό διάλογο».
Αναφερόμενη στο δίλημμα των ευρωεκλογών, η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημειώνει πως θα είναι «στροφή σε μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη ή εγκλωβισμός στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό».
Εκφράζει, επίσης βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές και επισημαίνει ότι «το ερώτημα είναι εάν θα προχωρήσουμε με σιγουριά σε ένα καλύτερο δημοκρατικό και κοινωνικό μέλλον ή εάν θα οπισθοχωρήσει η χώρα μας σε μια σκληροπυρηνική δεξιά - μνημονιακή παλινόρθωση».
Τέλος, δηλώνει ότι πίσω από τις κατηγορίες της ΝΔ προς την κυβέρνηση για προεκλογικές παροχές, «υποκρύπτεται η νεοφιλελεύθερη αντίληψη της που θεωρεί παροχές την κοινωνική πολιτική και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους», ενώ κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «επιδιώκει την επιστροφή σε σκληρές μνημονιακές πολιτικές στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τη Δημόσια Διοίκηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης