Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Στήνονται κάλπικα “προοδευτικά μέτωπα” για τη δήθεν αντιμετώπιση της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και ΕΕ

tags :
ΚΚΕ: Στήνονται κάλπικα “προοδευτικά μέτωπα” για τη δήθεν αντιμετώπιση της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και ΕΕ
Τι αναφέρει το ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967
«Η συμπλήρωση 52 χρόνων από τη μαύρη επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, αποτελεί ευκαιρία για να διδαχτούμε και να τιμήσουμε την προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, όλων όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν βασανιστήρια, συνέβαλλαν με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης.
Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής στους μεγάλους αγώνες του λαού κατά τη διάρκεια της 7ετούς δικτατορίας, χαιρετίζει τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των αγωνιστών, την προσφορά των χιλιάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ιδρύθηκε το 1968, μεσούσης της δικτατορίας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει οτι «η επιβολή της δικτατορίας, το 1967, δεν ξεπήδησε από το κενό, γεννήθηκε από την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος και βρήκε έτοιμο το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, με κύριο χαρακτηριστικό τον αντικομμουνισμό και τους μηχανισμούς καταστολής του μετεμφυλιακού κράτους.
Είχε την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπηρέτησε τους σχεδιασμούς τους, άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο».
«Αυτές τις δήθεν "αξίες" πλήρωσε τότε ο λαός, αυτές αντιπάλεψαν οι αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης.
Αποτελούν πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία οι συχνές αναφορές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις "κοινές αξίες" που μοιράζεται με τις ΗΠΑ, έχοντας καταστεί σημαιοφόρος των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών» τονίζει το ΚΚΕ.
 «Η εγκαθίδρυση της χούντας αποτελεί απτή απόδειξη πως η αστική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, καταφεύγει σε κάθε μέσο, εναλλάσσοντας την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης, ότι οι αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος», συμπληρώνει το ΚΚΕ και μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η πείρα και τα συμπεράσματα από την πάλη κατά της χούντας αποκτούν σημαντική και διαχρονική αξία, ιδιαίτερα σήμερα, που οι νοσταλγοί της χούντας και απόγονοι των βασανιστών του ΕΑΤ-ΕΣΑ, η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, προσπαθεί να χύσει το φασιστικό, ρατσιστικό της δηλητήριο.
Που, ενόψει και των ευρωεκλογών, στήνονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι άλλες δυνάμεις του κεφαλαίου, κάλπικα “προοδευτικά μέτωπα” για τη δήθεν αντιμετώπιση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την ΕΕ».
Τέλος, το  ΚΚΕ καλεί «την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να συμπορευτούν μαζί του, για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και την εξουσία του κεφαλαίου, που τότε αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας και σήμερα, εντείνουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, την επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα, οδηγούν τους λαούς σε πολεμικές περιπέτειες.
 Να δυναμώσουμε τον αγώνα για κοινωνική πρόοδο και λαϊκή ευημερία, για το δικαίωμα να αποφασίζει ο λαός με κριτήριο το δικό του συμφέρον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης