Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκανδαλίδης: Οι 212.000 πολλαπλασιάζονται - Nα τους κάνουμε κοινωνούς μιας εκλογικής μάχης που θ’ αποδώσουν καρπούς

Σκανδαλίδης: Οι 212.000 πολλαπλασιάζονται - Nα τους κάνουμε κοινωνούς μιας εκλογικής μάχης που θ’ αποδώσουν καρπούς
"Aυτό το οποίο σχεδιάστηκε σαν έκτακτο συνέδριο, είναι ένας ακόμα σταθμός μεγάλος, στην πορεία προς τη νίκη", ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης
Την ικανοποίησή του για την εικόνα του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας  ότι είδε «μια εικόνα που είναι χίλιες λέξεις», εξέφρασε ο προεδρεύων του συνεδρίου, Κώστας Σκανδαλίδης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «να είναι εδώ στην ίδια γραμμή, να ενθουσιάζονται όλοι μαζί, η πρόεδρός μας, οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του Κινήματος, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος, τα καλύτερα στελέχη από τους χώρους που συνεργάστηκαν μαζί μας, τα καλύτερα στελέχη, από τη ΔΗΜΑΡ, από το Ποτάμι, είδα εδώ τους ανθρώπους από τις Κινήσεις, από παντού», προσθέτοντας πως είναι ένα βήμα σοβαρό και  θετικό προς το μέλλον και «μας δημιουργεί πραγματικά αισιοδοξία για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση».
Ανέφερε ότι οι 212.000 ψηφοφόροι σ’ εκείνη την εκλογή του Νοεμβρίου δεν χάθηκαν στο δρόμο, αλλά πολλαπλασιάζονται «φτάνει να συνεχίσουμε την πορεία στο λαό μέχρι τις εκλογές και να τους κάνουμε κοινωνούς μιας εκλογικής μάχης, η οποία θ’ αποδώσει τους μέγιστους δυνατούς καρπούς».
 «Ξυπνά ο γίγαντας λαός της παράταξης όπως είπε η Πρόεδρος.
Το πόσο θα ξυπνήσει, μπορείτε να δείτε πού μπορεί να φτάσει το ποσοστό μας στις επόμενες εκλογές.
Φτάνει να μη φύγουμε από δω και ξανακοιμηθούμε. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο μας θέμα.
'Αρα λοιπόν, να είμαστε αισιόδοξοι φεύγοντας από δω, ότι επιτελέσαμε στο ακέραιο το καθήκον μας κι ότι αυτό το οποίο σχεδιάστηκε σαν έκτακτο συνέδριο, είναι ένας ακόμα σταθμός μεγάλος, στην πορεία προς τη νίκη», επεσήμανε.
«Από εμάς λοιπόν εξαρτάται να πάμε να δώσουμε τη μάχη και να νικήσουμε», σημείωσε και ανέφερε ότι αυτό τον καιρό συνέβη ένα πάρα πολύ μεγάλο πράγμα για μας, για τα τελευταία χρόνια που είναι η  ήττα αυτών που προσπάθησαν να λεηλατήσουν το χώρο, που προσπάθησαν με γέφυρες, χωρίς θεμέλια και έρμα.
«Πίστεψε ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να διαλύσει εφήμερα σχήματα ευκαιριακά, που βγήκαν μέσα από την κοινωνία της κρίσης, της πολύχρονης κρίσης.
Όταν η απουσία συλλογικής πολιτικής και συνείδησης υποκατέστησε την πολιτική από προσωπικές συσπειρώσεις και στρατηγικές.
Και πίστεψε επιπλέον ότι όπως διέλυσε ή διαλύει αυτά τα σχήματα, θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και με τη μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη.
Αυτό δείχνει ότι είναι αδαής, ότι δε διδάσκεται τίποτε από την ιστορία.
Την ιστορία του ’77, όταν προσπαθούσε να μας περιθωριοποιήσει η Δεξιά ως «Αριστερά της Αριστεράς».
Την ιστορία του ’84 όταν οι «Κένταυροι» της ΝΔ προσπαθούσαν ν’ ανατρέψουν την κυβέρνηση της αλλαγής των πρώτων χρόνων.
Την ιστορία του ’89, όταν προσπάθησαν να μας πάνε όλους φυλακή με πρώτο τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Την ιστορία του 2004 όταν πίστεψαν ότι θα επανιδρύσουν το κράτος και απλώς το διέλυσαν.
Την ιστορία του 2012, όταν εμείς, παίρνοντας αυτή την ευθύνη στους ώμους μας, για τις μνημονιακές πολιτικές στις οποίες μας έφερε η ολέθρια πολιτική της ΝΔ», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.
«Είχαμε μια μεγάλη ήττα και μια μεγάλη συρρίκνωση της δύναμής μας.
Όμως, υπάρχουν οι ρίζες, υπάρχει η διαδρομή, υπάρχουν οι παρακαταθήκες, υπάρχουν τα εκατοντάδες, τα χιλιάδες, τα δεκάδες χιλιάδες, να μην πω εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη μας παντού», συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας τις απόψεις για την επαναφορά του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε «ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Λαού, είναι δυο έννοιες που έχουν μια ταυτοσημία.
Το ΠΑΣΟΚ εγκαθιδρύθηκε στην ελληνική κοινωνία, Κίνημα Λαού, Κίνημα Αλλαγής.
Η Αλλαγή είναι συνώνυμο της ίδρυσης και της πορείας του ΠΑΣΟΚ.
Δεν είναι όμως μόνο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι όμως μόνο πια ΠΑΣΟΚ.
Είναι ένα καινούργιο προοδευτικό Κίνημα, συνέχεια της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που ταυτίζει μεν το ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα της Αλλαγής, αλλά το Κίνημα της νέας Αλλαγής, της σύγχρονης Αλλαγής».
 Οσον αφορά το σήμα του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε «οΟ ήλιος μας θα είναι εκεί να δείχνει το δρόμο.
Και το Κίνημα Αλλαγής, θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας, αυτό που θα μας δώσει τη νίκη».
Κάνοντας αναφορά  στις μετεκλογικές εξελίξεις ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε πολύ καθαρή απάντηση τα όσα είπε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της ότι «δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν», προσθέτοντας «το είπε τόσο συγκεκριμένα, που πραγματικά δε μπορεί να εξηγηθεί καλύτερα.
Και για να γίνει απολύτως πειστική λέει: «Στο κάτω κάτω της γραφής εμείς αποφασίζουμε ως Συνέδριο ότι αυτή είναι η γραμμή μας, μόνιμη και σταθερή και ότι για ν' αλλάξει αυτή η γραμμή, απαιτείται ένα καινούργιο συνέδριο, να αποφασίσει η βάση μας.
'Αρα τεκμηριώνεται η στρατηγική της "διερευνητικής εντολής" την επόμενη μέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης