Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένωση Κεντρώων: Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι αυστηρή έναντι της αλβανικής αυθαιρεσίας

Ένωση Κεντρώων: Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι αυστηρή έναντι της αλβανικής αυθαιρεσίας
Η Ένωση Κεντρώων καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Αλβανίας να αναιρέσουν την απόφασή τους άμεσα και να αναγνωρίσουν εμπράκτως τους τίτλους ιδιοκτησίας των ομογενών μας
«Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι αυστηρή έναντι της αλβανικής αυθαιρεσίας», υπογραμμίζει η Ένωση Κεντρώων με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης Rama να δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα.
Η Ένωση Κεντρώων χαρακτηρίζει την πολιτική Rama διπρόσωπη και καλεί «τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Αλβανίας να αναιρέσουν την απόφασή τους άμεσα και να αναγνωρίσουν εμπράκτως τους τίτλους ιδιοκτησίας των ομογενών μας».
Όπως σημειώνει η Ένωση Κεντρώων «η πολιτική υφαρπαγής των περιουσιών των ομογενών μας στη Χιμάρα συνεχίζεται από την κυβέρνηση Ράμα υπό το πρόσχημα της τουριστικής εκμετάλλευσης. Αυτή τη φορά με απόφαση του αλβανικού υπουργικού συμβουλίου και υπογραφή του ιδίου του Ράμα.
Αντίθετα στους νόμους της Αλβανίας, αντίθετα στις διεθνείς συμβάσεις στις οποίες είναι μέρος η χώρα του, αντίθετα στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Αλβανία φιλοδοξεί να προσχωρήσει, αντίθετα σε κάθε έννοια ανθρωπίνου και μειονοτικού δικαιώματος.
Η πολιτική Ράμα είναι διπρόσωπη.
Υποτίθεται ότι είναι φιλική στις επίσημες συνεννοήσεις με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην πράξη υπονομεύει τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο, με σκοπό τον αφελληνισμό της περιοχής».
Υπογραμμίζει ακόμη ότι το θέμα των απαλλοτριώσεων των περιουσιών των ομογενών μας δεν είναι νέο, υπενθυμίζοντας ότι η Ένωση Κεντρώων το έχει επισημάνει εμφατικά με ανακοινώσεις της και στις προγενέστερες φάσεις του.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι αυστηρή έναντι της αλβανικής αυθαιρεσίας.
Καλούμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Αλβανίας να αναιρέσουν την απόφασή τους άμεσα και να αναγνωρίσουν εμπράκτως τους τίτλους ιδιοκτησίας των ομογενών μας.
Δεν νοούνται σχέσεις καλής γειτονίας ή ευρωπαϊκή προοπτική, εάν η αλβανική πλευρά επιμένει σε παρόμοιες μεθοδεύσεις», καταλήγει η Ένωση Κεντρών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης