Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες

Γεννηματά: Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες
Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει δυνατή έκφραση της Κεντροαριστεράς που θα βάλει την σφραγίδα της στις πολιτικές εξελίξεις
«Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες» τόνισε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της κατά την έναρξη του έκτακτου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής σήμερα (30/3) στο ΣΕΦ.
Μιλώντας από το βήμα του έκτακτου Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το δίλημμα των εκλογών δεν είναι: ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία, αλλά «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες».
Αναφερόμενη στο στόχο του ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών, Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Εθνικών Εκλογών είπε «ψήφος Αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής για την πολιτική Ανατροπή», ενώ απευθυνόμενη στους πολιτικούς της αντιπάλους σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η συντήρηση είστε εσείς.
Η Πρόοδος είμαστε εμείς».
Η ίδια ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα έχει αυτόνομη πορεία, λέγοντας ένα βροντερό «ναι» στην ήττα και την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βροντερό "όχι" στη δεξιά παλινόρθωση και μάλιστα σημείωσε πως «επιβεβαιώνουμε και σήμερα στο Συνέδριό μας την απόφαση αυτή 4.500 Σύνεδροι και θα την τηρήσουμε απαρέγκλιτα. Οποιαδήποτε αλλαγή θέσης προϋποθέτει απόφαση Συνεδρίου».
Μάλιστα, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που χειρίζεται τα εθνικά θέματα,  με έμφαση τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας ότι «δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα.
Δεν διεκδικούμε τίποτε, δεν παραχωρούμε τίποτα.
Αυτή ήταν και είναι η σταθερή μας θέση».
Χαρακτήρισε τον Α. Τσίπρα «βαρίδι της Αριστεράς, βαρίδι για τη χώρα», σημειώνοντας ότι με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα υποχωρούν, η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο».
Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί ζημιά στην οικονομία που ξεπερνά τα 200 δισ. με την ανάπτυξη να καρκινοβατεί, οι φόροι να πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ η σκληρή επιτροπεία συνεχίζεται.
Ανέφερε δε, πως «το κοινωνικό κράτος καταρρέει, τη θέση του πήραν προσωρινά επιδόματα που εξαρτώνται από τη διάθεση του υπουργού.
Δέκα παίρνει και ένα δίνει πίσω για να δημιουργήσει την εντύπωση φιλολαϊκών -τάχα- παροχών».
Για τη ΝΔ η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως «η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.
Αυτή την ανατροπή, ούτε την θέλει, ούτε την μπορεί, ούτε την κατανοεί, η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη.
Το "φύγε εσύ, έλα εσύ", δεν είναι η λύση στο βαθύ πολιτικό πρόβλημα της χώρας.
 Η παλιά δεξιά με το πελατειακό κράτος και τις συντηρητικές πολιτικές αποτελεί τη βέβαιη συνταγή μιας νέας καθήλωσης της χώρας.
Η επιστροφή της δεξιάς σημαίνει επιστροφή στο χθες.
Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε.
Εμείς είμαστε η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που λένε ότι: "πρέπει να απαλλαγούμε από την κακή κυβέρνηση και άρα ακόμα και αν δεν είμαστε δεξιοί ή δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ ΝΔ πρέπει να ψηφίσουμε σήμερα Μητσοτάκη για να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα". Αυτό είναι παγίδα, είναι μια πλάνη, είναι λάθος.
Γιατί έτσι θα είναι πρόσκαιρη η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα.
Με τον κίνδυνο μάλιστα να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες από μια κυβέρνηση της Δεξιάς που φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει καθόλου γνώμη και μυαλά σε σχέση με αυτά που έκαναν το 2004-2009».
Όπως είπε «μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής».
Περαιτέρω, η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως «είμαστε σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, κινούμαστε στο χώρο της κεντροαριστεράς και έχουμε συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας» και ξεκαθάρισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβερνήσεις που θα συνεχίσουν τη συντηρητική πολιτική που ασκεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -Ακροδεξιάς».
Μάλιστα, υποστήριξε ότι «η προοδευτική αλλαγή που εμείς προτείνουμε, μόνο με ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που θα δημιουργήσει περιβάλλον εθνικής συνεννόησης ευδοκιμεί.
Μόνο έτσι θα μπει οριστικό τέλος στις διχαστικές λογικές, τις άσκοπες πολώσεις και τις σκιαμαχίες των δυο δήθεν μονομάχων».
Όπως ανέφερε , η θέση αυτή δεν αποτελεί ρητορικό σχήμα και έχει τεράστια πρακτική σημασία γιατί μπορεί να οδηγήσει σε κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και λαϊκής νομιμοποίησης με αυξημένο κύρος και δυνατότητα διαρθρωτικών αλλαγών.
«Στην περίπτωση της μη αυτοδύναμης πλειοψηφίας μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι δυνατή παρά μόνο αν πάρουμε εμείς στα χέρια μας διερευνητική εντολή.
Θα προτείνουμε με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης προγραμματική συμφωνία με βάση το σχέδιο Ελλάδα.
Μόνο έτσι έχει νόημα η δική μας συμμετοχή», τόνισε και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει η λαϊκή ετυμηγορία.
Μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλλει το πως θα κυβερνηθεί η χώρα.
Κανείς ερήμην του δεν θα αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.
Ακόμη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι στις εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα αναδειχθεί καταλύτης των νέων πολιτικών συσχετισμών.
Υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής  απευθύνεται σε όσους στις δύσκολες αυτές εποχές έμειναν στο χώρο και τίμησαν με τη ψήφο τους όλες τις δυνάμεις που το συναποτελούν, στους προοδευτικούς πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα βιώνουν την κατάρρευση της ελπίδας τους, αλλά και σ' αυτούς που διάλεξαν το δρόμο της αποχής ή της απόρριψης του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του.
Η ίδια σημείωσε ότι την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής την επέβαλαν οι ιστορικές συνθήκες, και 212.000 πολίτες συνυπέγραψαν την ιδρυτική πράξη, προσθέτοντας πως «σήμερα κάνουμε πράξη το επόμενο μεγάλο βήμα.
Θέλουμε ισχυρό Κίνημα Αλλαγής για την έφοδο στο Μέλλον με ένα νέο Εθνικό αφήγημα.».
Παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα τα διορισμένα κομματικά όργανα και σημείωσε «δεν πίστευα ποτέ άλλωστε σε αυτή τη λογική.
Δεν έπρεπε όμως να διαταραχτούν οι λεπτές ισορροπίες στις αρχές του εγχειρήματος. Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι αλλού ήταν το πρόβλημα, κρύβονταν άλλες πολιτικές στρατηγικές».
Τέλος, η κ. Γεννηματά σχολιάζοντας τις αναφορές στελεχών για επάνοδο στο ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «κινητήριος μοχλός για το Κίνημα Αλλαγής.
Δεν υπάρχει Κεντροαριστερά χωρίς το ΠΑΣΟΚ.
Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όμως μόνο με το ΠΑΣΟΚ».
Υπογράμμισε «ότι ο ήλιος και το όνομα του ΠΑΣΟΚ όπως και το '15, έτσι και τώρα, θα είναι στα ψηφοδέλτια όλων των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας».

Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή Διχασμός

Στο ίδιο ύφος ήταν και η συνέντευξη που έδωσε χθες στο «Καρφί» λέγοντας ότι «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής πριν και μετά τις εκλογές, σημαίνει δυνατή έκφραση της Κεντροαριστεράς που θα βάλει την σφραγίδα της στις πολιτικές εξελίξεις»
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε πως "κοινός στόχος όλων στο Κίνημα Αλλαγής είναι να κάνουμε την παράταξη ξανά μεγάλη, χρήσιμη για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα. Δεν αξίζει στην Ελλάδα η μιζέρια, η φτώχεια, η υπανάπτυξη, η κατάρρευση της μεσαίας τάξης, οι εθνικές υποχωρήσεις, η εξασθενημένη Δημοκρατία".
Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, "η χειμερινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, το ρεσάλτο στο χώρο μας, απέτυχε. Στη συνέχεια οι Γέφυρες που προσπάθησε να στήσει ο κ. Τσίπρας κατέρρευσαν πριν καλά - καλά στηθούν. Τις ανατίναξε ο κόσμος μας, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς. Το Κίνημα Αλλαγής συσπειρώνεται, δυναμώνει την ενότητα του. Σε όλη την Ελλάδα οι συγκεντρώσεις είναι πολυπληθείς και με πάθος".
Η κ. Γεννηματά σημειώνει ότι "η αλλαγή κυβέρνησης δεν φτάνει. Χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε το νέο ρεύμα προόδου που μπορεί να εμπνέει και να πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις. Νιώθουμε δυνατοί, είμαστε έτοιμοι".

Δίλημμα υπάρχει, αλλά δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ

Σε άρθρό της στα "ΝΕΑ" η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει ότι είναι η ώρα της προοδευτικής διακυβέρνησης. "Στις εκλογές που έρχονται, υπάρχει δίλημμα, δεν είναι όμως ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το δίλημμα των εκλογών είναι Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες", αναφέρει και προσθέτει ότι το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και προτείνει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης και κοινωνικής Δικαιοσύνης. Είναι το Σχέδιο Ελλάδα που μπορεί να μας βγάλει πραγματικά από τα μνημόνια και τις επιτροπείες και να φέρει την ανάπτυξη. Ένα σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα και στόχους για να γυρίσουμε σελίδα. Για να το υλοποιήσουμε χρειαζόμαστε δύναμη. Δύναμη από το λαό σε όλες τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της Φ. Γεννηματά:

 «Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον τόπο.
Μετά από τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιών, η χώρα βιώνει συνθήκες κρίσης και παρακμής.
Τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς, όπου το κρέας βαπτίστηκε -ψάρι, η τρόικα -θεσμοί, η συντήρηση -πρόοδος, η νέα δεξιά -αριστερά, η υποταγή -αντίσταση, οι εθνικές παραχωρήσεις –διπλωματικές επιτυχίες …
Οι πολίτες νιώθουν προδομένοι και απογοητευμένοι.
Από την ελπίδα περάσαμε στην απελπισία.
Καμιά ελπίδα για αυτούς, τις οικογένειες τους και τα χιλιάδες Ελληνόπουλα που αναζητούν την τύχη τους πλέον στο εξωτερικό.
Η επιτροπεία της χώρας συνεχίζεται, η οικονομία καρκινοβατεί, η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού εντείνεται, το κοινωνικό κράτος καταρρέει, η πόλωση και ο διχασμός καλά κρατούν.
Η κρίση δεν είναι απλά οικονομική.
Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο.
Ρίζα του κακού οι συντηρητικές πολιτικές που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του.
Γι αυτό όσο διογκώνεται το αίτημα των πολιτών να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Ακροδεξιάς, τόσο ισχυρή είναι και η απαίτηση για μια προοδευτική στροφή
Το Κίνημα Αλλαγής λέει φτάνει πια, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι.
Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να φέρει την λύση.
Είναι η παράταξη που ευθύνεται για τον εκτροχιασμό της οικονομίας κατά την περίοδο 2004-2009, για την πολιτική που οδήγησε στα μνημόνια.
Η επιστροφή της Δεξιάς είναι οπισθοδρόμηση.
Σημαίνει ανάπτυξη μόνο για τους λίγους, μείωση των δαπανών για Υγεία και Παιδεία, λιγότερο κοινωνικό κράτος, λιγότερες ευκαιρίες για τους αδύναμους.
Η επιστροφή της δεξιάς σημαίνει επιστροφή στο χθες.
Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι η αλλαγή κυβέρνησης δεν φτάνει. Χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή .
Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε το νέο ρεύμα προόδου που μπορεί να εμπνέει και να πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις.
Νιώθουμε δυνατοί, είμαστε έτοιμοι.
Η μάχη δίνεται ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση, ανάμεσα στην πρόοδο και το λαϊκισμό.
Η συντήρηση δεν θέλει και δεν αφήνει τίποτα να πάει μπροστά , συντηρεί την Ελλάδα των μικρών προσδοκιών, την Ελλάδα της Ψωροκώσταινας.
Ο λαϊκισμός απλά ρίχνει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, ωραιοποιεί τις συνθήκες της ζωής μας και αποπροσανατολίζει.
Το αποτέλεσμα είναι οι δυσκολίες να μεγαλώνουν , οι προσδοκίες να μένουν απλά ανεκπλήρωτες.
Είναι η ώρα της σύγκρουσης με αυτές τις λογικές .
Είναι η ώρα της προοδευτικής διακυβέρνησης.
Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και προτείνει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης και κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Είναι το Σχέδιο Ελλάδα που μπορεί να μας βγάλει πραγματικά από τα μνημόνια και τις επιτροπείες και να φέρει την ανάπτυξη.
Ένα σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα και στόχους για να γυρίσουμε σελίδα.
Για να το υλοποιήσουμε χρειαζόμαστε δύναμη .
Δύναμη από το λαό σε όλες τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας.
Στις εκλογές που έρχονται υπάρχει δίλημμα, δεν είναι όμως ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
Το δίλημμα των εκλογών είναι Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες.
Στο συνέδριο που ξεκινά σήμερα, γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα, το Κίνημα Αλλαγής αποκτά ενιαίο πολιτικό κέντρο και εκλεγμένα όργανα που θα λαμβάνουν δεσμευτικές αποφάσεις για όλους.
Γιατί ο στόχος πλέον είναι υψηλός:
Μεγάλη προοδευτική πατριωτική παράταξη
Πολιτική ανατροπή στις εκλογές
Προοδευτική στροφή για την Ελλάδα,
Αλλαγή ξανά για τον πολίτη
Ξανά μπροστά».

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης