Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η καλύτερη άμυνα για τους πολίτες

Κουτσούμπας: Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η καλύτερη άμυνα για τους πολίτες
Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Καισαριανή - Κάλεσμα για τις ευρωεκλογές
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία τους σε πολιτική συγκέντρωση της τομεακής επιτροπής ανατολικών συνοικιών του κόμματος, στο κλειστό γήπεδο της "Near East" στην Καισαριανή, "την πόλη-σύμβολο των αγώνων και των θυσιών αλλά και την πόλη των σύγχρονων διεκδικήσεων του λαού μας" απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις καθημερινές μάχες στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές και σε όλες τις εκλογικές μάχες του 2019.
Όπως υπογράμμισε "σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, το δίλημμα είναι ένα: Θα συνεχίζουμε στο δρόμο που μας έφερε ως εδώ και αποδεδειγμένα θα φέρει και νέα δεινά για το λαό;
Ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει ριζικά επιτέλους αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα;"
Τόνισε ότι "η καλύτερη άμυνα στην επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των οργάνων τους σε δήμους και τις περιφέρειες είναι η αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ παντού".
Υπογράμμισε οτι οι εκλεγμένοι με την "Λαϊκή Συσπείρωση", δήμαρχοι στην Καισαριανή, στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη και στην Ικαρία "εμπόδισαν επί πέντε χρόνια να περνά ατόφια η αντιλαϊκη πολιτική της κεντρικής διοίκησης, της κυβέρνησης", και "αξιοποίησαν κάθε χαραμάδα που θα μπορούσε έστω να δώσει μια μικρή ανάσα ανακούφισης στο λαό και τη νεολαία".
"Και δω στην Καισαριανή έχουμε μάθει να κερδίζουμε μάχες. Και τη μάχη στο δήμο, θα την ξανακερδίσουμε.
Γιατί η Καισαριανή, έχει και θα συνεχίσει να έχει αγωνιστή, κομμουνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο" ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας, θέλει να πουλήσει στο λαό, το παραμύθι της μεταμνημονικής εποχής.
Αλλά οι ίδιοι οι εταίροι του, η Κομισιόν, το Eurogroup, το ΔΝΤ, τον ξεσκεπάζουν συνεχώς" είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι "η Κομισιόν, το Eurogroup, το ΔΝΤ, έρχονται να επιβεβαιώσουν, ότι η ασφυκτική ευρωενωσιακή επιτροπεία και εποπτεία παραμένει, και συνοδεύεται με δεσμεύσεις για νέα επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα, που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση".
Σημείωσε ότι τα νέα μέτρα-απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου "παραμένουν μόνιμα πάνω στο τραπέζι και σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης" γιατί "μόνιμα στο τραπέζι των κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, βρίσκεται η διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών κολοσσών".
Επικαλέστηκε ως απόδειξη, την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ το οποίο "με το γνωστό μπαμπούλα των δυσκολιών της ελληνικής οικονομίας και των αναγκών για τη χρηματοδότησή της, μιλάει για νέα δραστικά δημοσιονομικά μέτρα, αναδιάρθρωση χρέους ή ακόμη και νέα χρηματοδοτική στήριξη, δηλαδή ουσιαστικά για νέο μνημόνιο".
Είπε, στη συνέχεια, ότι υπό την απειλή ενός νέου μνημονίου ο λαός καλείται "να ξεγράψει όλα όσα έχασε με τα μνημόνια, να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την κατακρεούργηση του αφορολόγητου ορίου που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την εργασιακή ζούγκλα, και την μεγαλύτερη "ευελιξία" στην αγορά εργασίας" και ταυτόχρονα η εργατική λαϊκή οικογένεια "που έχει πνιγεί απο τα χρέη, πρέπει να κόψει το λαιμό της για να πληρώσει τα δάνειά της κάτω από το φόβο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών".
Όπως είπε, όλα αυτά αποδεικνύουν ότι "η μεταμνημονιακή εποχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια κι απαράλλαχτη με τη μνημονιακή" και πως "όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατ΄ όνομα «προοδευτική» του συμμαχία ή η ΝΔ με την υποτιθέμενη «υπευθυνότητά» της, πάλι η εργατική τάξη, ο λαός, θα συνεχίζει να πληρώνει το μάρμαρο".
Επισήμανε ως πλέον σημαντικό και κρίσιμο "πως κανένας εργαζόμενος, κανένας αυτοαπασχολούμενος, δεν πρόκειται να πάρει πίσω, όλα όσα έχασε και πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να βάλει στο επίκεντρο τις δικές του ανάγκες", αλλά, αντίθετα, "θα συμβιβάζεται όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνά, με τα ψίχουλα".
"Γι' αυτό πρέπει να αμφισβητήσουμε όσα μας παρουσιάζουν ως θέσφατα, όπως το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, η περιβόητη ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης.
Όλους δηλαδή τους στόχους, που δεν είναι στόχοι του ελληνικού λαού, αλλά μιας οικονομικής ολιγαρχίας.
Στόχους στους οποίους συγκλίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα" υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.
Είπε ότι η "βιώσιμη ανάπτυξη" του κ. Μητσοτάκη και η "δίκαιη ανάπτυξη" του κ. Τσίπρα "δεν διαφέρουν σε τίποτα ουσιαστικό γιατί πρόκειται για την ανάκαμψη των ίδιων καπιταλιστικών κερδών για τους λίγους, τους οποίους υπηρετούν και οι δύο".
Μάλιστα, πρότεινε, τον όρο "ολιγαρκή αφθονία" που "εκφράζει και τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ" να τον ονομάσουν, αμφότεροι, "ολιγαρχική αφθονία" αφού "και οι δυό τα συμφέροντα της ολιγαρχίας πασχίζουν πάση θυσία να υπηρετήσουν, σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων".
Ανέφερε ότι παρότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διατείνονται ότι οι προτάσεις τους αφορούν δύο διαφορετικά ανταγωνιστικά σχέδια, "στην πραγματικότητα υπάρχει ένα ενιαίο σχέδιο με διάφορες εξίσου αντιλαϊκές παραλλαγές" και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι "αυτό το κοινό τους σχέδιο θυσιάζει τελικά τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για χάρη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, βαφτίζει κοινωνική πολιτική τη φιλανθρωπία, τα ψίχουλα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, είναι το σχέδιο των δεσμεύσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που εμπλέκει τη χώρα μας, το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες".
Υπογράμμισε οτι είναι "το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ το οποίο απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του.
Μόνο που το σχέδιο του ΚΚΕ προϋποθέτει και έναν λαό, οργανωμένο, αποφασισμένο να βαδίσει το δικό του δρόμο, να διεκδικήσει και να επιβάλει το δίκιο του για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα, με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας".
Αναφέρθηκε στις "ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που επινοούν τα κόμματα του νέου διπολισμού" με τα περί "μετώπου ενάντια στην ακροδεξιά" του ενός και "μετώπου ενάντια στον λαϊκισμό" του άλλου.
Διερωτήθηκε πως γίνεται "μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά, ενώ έχεις συγκυβερνήσει για χρόνια με μια ακροδεξιά δύναμη, όπως οι ΑΝΕΛ και σήμερα συγκυβερνάς με ένα κομμάτι τους, όταν έχεις φίλο τον ακροδεξιό ρατσιστή Τράμπ, τον δολοφόνο του λαού της Παλαιστίνης Νετανιάχου, όταν έχεις γίνει ο βασικός προπαγανδιστής της ΕΕ που έχει ως επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό και είναι το εκτροφείο της ακροδεξιάς και των διαφόρων φασιστοειδών".
Πρόσθεσε "πως γίνεται να έχεις μέτωπο ενάντια στον εθνικισμό και την ακροδεξιά και να έχεις πάρει εργολαβία τη βρώμικη δουλειά των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν για δόγμα τους το "διαίρει και βασίλευε";"
Είπε οτι η Συμφωνία των Πρεσπών "που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστών, ήταν μια ακόμα βρώμικη δουλειά" και σημείωσε ότι αυτή "όχι μόνο δεν λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα ανάμεσα σε δύο χώρες, σε δύο λαούς αλλά μπορεί να δημιουργήσει και καινούργια αφού εμπεριέχει σπέρματα αλυτρωτισμού".
Έθεσε το ερώτημα "τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας όταν λένε να αξιοποιηθεί το μοντέλο της συμφωνίας των Πρεσπών; Μήπως να οριστικοποιηθεί η διχοτόμηση με αναγνώριση του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου;"
"Αυτά λέει και ακόμα περισσότερα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό και οι ιμπεριαλιστές την κατατάσσουν στην «ελίτ» του ΝΑΤΟ" πρόσθεσε.
Είπε ότι μπροστά στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ "στήνουν τις παγίδες τους, βάζουν τα διλήμματα τους, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική της ΕΕ" και τόνισε "ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο δρόμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βαδίζουν, στον δρόμο υπεράσπισης του κεφαλαίου, είτε διαλέγουν την "αριστερή" είτε την "δεξιά λωρίδα".
Μόνο που ο δρόμος του λαού και του κάθε ευρωπαϊκού λαού είναι μακριά και έξω από την ΕΕ, από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, στην πάλη για να πάρει αυτός την εξουσία για να οικοδομήσει τη δική του κοινωνία και οικονομία".
"Στις ευρωεκλογές στέλνουμε μήνυμα και μέσα εδώ και έξω στην ΕΕ, γιατί το δυνατό "ΝΑΙ" στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό "ΟΧΙ" στην ΕΕ" υπογράμμισε, προσθέτοντας "η μοναδική καθαρή αντίθεση στην ΕΕ, τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, το αντεργατικό αντιλαϊκό της περιεχόμενο, μπορεί να εκφραστεί μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ".
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε την σημασία των εκλογικών αναμετρήσεων για την εργατική-λαϊκή πάλη και την ανάδειξη ενός ακόμα ισχυρότερου αγωνιστικού ρεύματος "που εκφράζει τα συμφέροντα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, και θα αντιμάχεται με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική και τους διάφορους κεντρικούς ή τοπικούς φορείς της".
Σημείωσε ότι με ισχυροποίηση του ΚΚΕ ενιαία παντού "μπορούν να γίνουν βήματα στη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων που δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία και την εξαπάτηση, να εκφραστεί πιο δυναμικά η αμφισβήτηση της καπιταλιστικής εξουσίας" και "να δοθεί από καλύτερες θέσεις η μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, για νέες κατακτήσεις στο δρόμο για την εργατική εξουσία".
Τέλος, στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος με την "Λαϊκή Συσπείρωση", Ηλίας Σταμέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης