Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιφέρεια Αττικής: Ανακαλείται η άδεια σχολής που εμπλέκεται στις παράνομες εκδόσεις αδειών οδήγησης

Περιφέρεια Αττικής: Ανακαλείται η άδεια σχολής που εμπλέκεται στις παράνομες εκδόσεις αδειών οδήγησης
Η Περιφέρεια Αττικής ανακάλεσε την άδεια σχολής οδηγών που εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης
Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της σχολής οδηγών που εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης, ανακοίνωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Χρήστου Καπάταη.
Η απόφαση ελήφθη τη Δευτέρα το πρωί από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, ενώ αρχές Φεβρουαρίου στην ίδια Διεύθυνση, υπενθύμισε η περιφερειάρχης, εντοπίστηκαν 56 περιπτώσεις παραποίησης - αλλοίωσης του περιεχομένου φακέλων αδειών οδήγησης.
Μεθοδεύσεις με τις οποίες οι εξεταζόμενοι -κυρίως αλλοδαποί- έπαιρναν την άδεια χωρίς θεωρητική εξέταση (μόνο πρακτική». Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος ενημέρωσε ότι μετά το πρώτο δημόσιο ΚΤΕΟ στον Χολαργό, αρχές Μαΐου θα λειτουργήσει και το δεύτερο, στη Μάνδρα.
«Όπως επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ, η επιλογή της διοίκησης της Περιφέρειας υπό τη Ρένα Δούρου, είναι η επαναλειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ», τόνισε χαρακτηριστικά, ο Χρ. Καραμάνος.
Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη, επανέλαβε τη βούληση της διοίκησης να βάλει τέλος σε παράνομες και επικίνδυνες πρακτικές, ενώ περαιτέρω διευκρινήσεις για την υπόθεση έδωσε ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, Ηλίας Δόλγυρας.
Συγκεκριμένα, η Ρένα Δούρου τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «η παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης δεν σχετίζεται μόνο με την ποιότητα της δημόσιας διοίκησης αλλά κυρίως με την οδική ασφάλεια και την προστασία της ζωής των πολιτών».
Παράλληλα ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για «την ευρεία και συντονισμένη επιχείρηση για την πάταξη των παραβατικών ενεργειών» και τόνισε ότι «αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της αστυνομίας για να προχωρήσουμε άμεσα σε περαιτέρω ενέργειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης