Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Στο 30% η ΝΔ στις ευρωεκλογές – Μάχη για το 20% θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κύρτσος: Στο 30% η ΝΔ στις ευρωεκλογές – Μάχη για το 20% θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η κυβέρνηση ελπίζει στην αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την εκτίμηση πως το ποσοστό της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα ανέβει προς το 30% διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη για να «πιάσει» το 20%.
«Το βασικό σενάριο είναι να βγάλουμε επτά ευρωβουλευτές έναντι πέντε, υπάρχουν 12 αναγνωρίσιμοι, θα είναι σκληρή η μάχη.
Εκτός αν πράγματι πάρουν οι ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος οπότε τότε θα απογειωθούν τα ποσοστά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κύρτσος, ο οποίος υποστήριξε ότι «το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με την Χρυσή Αυγή, ούτε η Λεπέν δεν θέλει σχέσεις μαζί της».
«Ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα έχει ανοδική τάση.
Η κυβέρνηση ελπίζει στην αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.
Σε θέματα εκλογικής τακτικής δεν έχουν πρόβλημα να βάλουν πλάτη στην Χρυσή Αυγή» υποστήριξε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «από τη μια καταγγέλλει την οικογενειοκρατία και από την άλλη επιλέγει Πλουμπίδη - Λοίζου για το ευρωψηφοδέλτιο, τη μια καταγγέλλει την πλουτοκρατία και την άλλη κοιτάζει προς τον Κόκκαλη».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποπομπής του V. Orban από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο κ.Κύρτσος τόνισε ότι «εμείς καταψηφίσαμε τον Orban γιατί έχει ένα στοιχείο αυταρχισμού στην πολιτική του, όπως ο Τσίπρας, πχ η κρατική τηλεόραση, ο πόλεμος σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, διαπλοκή και διαφθορά».
«Το τι θα κάνει τελικά το ΕΛΚ εξαρτάται και από τη στάση του Orban ο οποίος είναι δημοφιλής στην Ουγγαρία γιατί είναι πολύ χαμηλά η ανεργία» είπε ο Κύρτσος, ο οποίος σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, τόνισε ότι «δεν έχει προοπτική η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, προσυπογράφω τη θέση του Κ. Μητσοτάκη ότι δεν πρέπει να πάρει η Ελλάδα το βάρος μιας τέτοιας απόφασης».
«Αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια ομόφωνη απόφαση.
Ο Weber στέλνει ένα μήνυμα υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας αλλά η πρότασή του δεν πρόκειται να περάσει.
Δεν είναι βέβαιος επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, δεν μπορείς να ξέρεις.
Θα χρειαστεί συνεννόηση τριών ή και τεσσάρων πολιτικών ομάδων.
Μπορεί να μη γίνει ο Weber πρόεδρος, αλλά θα ναι όλοι ευχαριστημένοι γιατί θα βρεθεί κάποιος συμβιβασμός» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης