Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δανέλλης: Μονόδρομος η σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς

Δανέλλης: Μονόδρομος η σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς
Δεν θα διακινδυνεύσω την κυβερνητική πλειοψηφία υποστηρίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής
Μονόδρομο χαρακτηρίζει τη σύμπραξη των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης.
Σε δηλώσεις του στην «F&M Voice» και με αφορμή τα σενάρια που τον θέλουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Δανέλλης υποστηρίζει πως μπορεί να προτιμάει το Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο επισημαίνει ότι δεν θα διακινδυνεύσει την κυβερνητική πλειοψηφία, τονίζοντας ότι  προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις δεν χωρούν σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
Ο κ.Δανέλλης εκφράζει τον προβληματισμό του για την άνοδο των ακραίων δυνάμεων εντός της ΝΔ, τονίζει ότι ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα προέρχεται από την «ακροδεξιά με το κουστούμι» και υποστηρίζει ότι, στη μακρόχρονη πορεία του στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, από το 1996 όταν είχε εκλεγεί βουλευτής Συνασπισμού έως σήμερα, είχε κρατήσει τις ίδιες θέσεις: στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και προσπάθεια ένωσης των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.
«Είτε μας αρέσει είτε όχι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου» είπε ο κ.Δανέλλης, τονίζοντας ότι από πέρυσι, στο Ποτάμι είχε προτείνει να μπει μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ. στην κυβέρνηση, δίνοντας μία εναλλακτική πρόταση, που θα άφηνε εκτός τον Πάνο Καμμένο.
«Το Ποτάμι δεν έγινε ποτέ κόμμα, μάλλον γιατί δεν ήθελε να γίνει» τόνισε ο κ.Δανέλλης
«Θεώρησα ότι είναι αυτονόητο να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να φέρει το μείζον θέμα, το οποίο ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Έχω την πεποίθηση ότι η Συμφωνία είναι ένα ύψιστο εθνικό θέμα, το οποίο έπρεπε να κλείσει.
Εκτίμησα, επίσης, ότι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπεφτε, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση να φέρει το θέμα προς κύρωση.
Θα ήταν τραγικό να πάμε σε προεκλογική αντιπαράθεση με βασικό θέμα το διακύβευμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και, άρα, τον βαθύ διχασμό του εκλογικού σώματος, σε προδότες και μειοδότες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κορμό των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου.
Μπροστά στις ευρωεκλογές και στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θεωρώ ότι η σύγκλιση των προοδευτικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, είναι μονόδρομος
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 ή του 2014 ή ακόμη και του 2016.
Είναι ο κορμός της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής Αριστεράς» επεσήμανε οκ.Δανέλλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης