Πολιτική

Γεννηματά: Οι επτά προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Γεννηματά: Οι επτά προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας
Η κυβερνητική πολιτική καταστρέφει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόνισε η κυρία Γεννηματά
Τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας ανέπτυξε σε ομιλία της η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.
Όπως ανέφερε η κυρία Γεννηματά το Κίνημα Αλλαγής έχει ως στόχο να υπάρξει μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20% από 29% που είναι σήμερα, ενώ θα υπάρξουν και επιπλέον κίνητρα για τις μικρομεσαίες εταιρείες.
Παράλληλα η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι κάνει τα πάντα για να διαλύσει την επιχειρηματικότητα και με την πολιτική που ακολουθεί ουσιαστικά οδηγεί σε λουκέτο τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι και η κινητήριος δύναμη της οικονομίας.
Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, τόνισε τα ακόλουθα:

1) Μειώνουμε του φόρους στις επιχειρήσεις και στην παραγωγή

- Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από 29% σε 20% μέσα σε 3 χρόνια
- Επαναφέρουμε τους φορολογικούς συντελεστές του ΦΠΑ και της ειδικής φορολογίας στην παραγωγή στο προηγούμενο ύψος της. (ειδικά σε εστίαση, τουρισμό κλπ).
- Απαλλάσσουμε για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές  συνταξιοδότησης τους νέους που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα.
- Καταργούμε τα τέλος επιτηδεύματος.

2) Δίνουμε Κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

- Για κάθε 100 ευρώ που ξοδεύει μια επιχείρηση για νέες προσλήψεις, φοροαπαλάσσεται για 150.

3) Θέτουμε ανώτατο μηνιαίο πλαφόν στις ασφαλιστικές εισφορές

- Δίνουμε δυνατότητα επαναϋπολογισμού και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών για διευκόλυνση της συνταξιοδότησης.

4) Εξασφαλίζουμε τη βιώσιμη και οριστική ρύθμιση υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία στις 120 δόσεις.

5) Προωθούμε την επίλυση του προβλήματος των “κόκκινων δανείων” ώστε το τραπεζικό σύστημα να παίξει το ρόλο του στη χρηματοδότηση της οικονομίας.

-Προτείνουμε την δημιουργία μιας “Bad Bank” με συνεργασία Δημοσίου, Τραπεζών, Ιδιωτικού Τομέα, που θα προχωρήσει στην αναγκαία αναδιάρθρωση και εξυγίανση των επιχειρήσεων - οφειλετών, που αδυνατούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
*Πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών, που έπληξε  η κρίση.

6) Δίνουμε δεύτερη ευκαιρία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους.

- Διευκολύνουμε την ένταξη των Μικρομεσαίων στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
- Θεσπίζουμε ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

7) Ενεργοποιούμε και ενισχύουμε τους μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου του κράτους στην αγορά, προκειμένου να αποκατασταθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να προστατευθούν επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βίαια από αθέμιτες πρακτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898