Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Λογικό η κυβέρνηση να παρουσιάζει δημοσκοπική φθορά – Πολλά ανατρέπονται

Ξυδάκης: Λογικό η κυβέρνηση να παρουσιάζει δημοσκοπική φθορά – Πολλά ανατρέπονται
Θα λυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες και θα έχουμε θετική εξέλιξη για την προστασία της α’ κατοικίας είπε ο κ.Ξυδάκης
Την εκτίμηση πως είναι λογικό να υπάρχει δημοσκοπική κόπωση και φθορά για την κυβέρνηση διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης, ο οποίος πάντως υποστήριξε ότι μέσα σε αυτό το πολιτικά ρευστό περιβάλλον πολλά ανατρέπονται.
«Πολλά ανατρέπονται.
Μια κυβέρνηση που έχει κυβερνήσει τέσσερα χρόνια, έχει εφαρμόσει κι ένα σκληρό πρόγραμμα και η οποία τώρα ξεδιπλώνει ένα πιο ουσιαστικό πολιτικό πρόγραμμα με δικά της χαρακτηριστικά χωρίς τους καταναγκασμούς, είναι φυσικό να έχει μια δημοσκοπική κόπωση, να παρουσιάζει μια φθορά στα δημοσκοπικά ποσοστά.
Όπως έχουμε δει τα τελευταία αρκετά χρόνια -σίγουρα όλα τα χρόνια της κρίσης από το 2009 και μετά- σπανίως οι δημοσκοπήσεις έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους.
Είναι τόσο ταραγμένο το κλίμα και οι μετατοπίσεις τόσο γρήγορες και αιφνιδιαστικές και μαζικές, που πολλές φορές σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει έξω ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα.
Σφυγμομετρούν μια στιγμή και αυτό σε έναν μήνα ή μερικές εβδομάδες ή και σε μερικές μέρες έχει ανατραπεί» υποστήριξε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Ξυδάκης ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται και μάλιστα με μεγάλη διαφορά της ΝΔ.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους για το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της α’ κατοικίας ο κ.Ξυδάκης είπε πως θα λυθεί και αυτή η εκκρεμότητα.
«Είναι βέβαιο ότι θα λυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες και θα έχουμε τη θετική εξέλιξη που περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.
Άνθρωποι είναι πίσω από τα δάνεια, δεν είναι αριθμοί», τόνισε ο κ.Ξυδάκης, εξηγώντας πως στη διαβούλευση με τους θεσμούς «υπάρχουν κάποιες παρεμβάσεις των δανειστών στο θέμα των δανείων, όπου η κυβέρνηση έχει τις δικές της θέσεις, θέλει να προστατεύσει τους δανειζομένους».
Σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «κοινωνικά είναι δίκαιο να καλυφθούν και αυτοί οι άνθρωποι, να βοηθηθούν και γενικά και οι τράπεζες ωφελημένες θα βγουν από αυτή τη διαδικασία, γιατί θα διαγράψουν "κοκκινισμένα" δάνεια ή δύσκολα ή θα διευκολύνουν και θα κάνουν διαγραφές από τα βιβλία τους».
«Αλλά υπάρχει αυτή η πίεση, μια μεροληψία υπέρ των τραπεζών από τους δανειστές -για να το πω χαρακτηριστικά, πιο χοντρά.
Νομίζω θα καλυφθεί το κενό μέχρι την 25η Μαρτίου [...] η κατεύθυνση είναι να γίνει αυτό και με τους ευνοϊκότερους όρους για τους δανειζομένους, γιατί ακόμη και μια ένσταση που προβλήθηκε -το να είναι πλήρως ηλεκτρονική η πλατφόρμα- και αυτό έχει τη σημασία του, καθώς μερικές περιπτώσεις μπορεί να έχουν ιδιομορφίες και να μην μπορούν να συμπεριληφθούν στην πλατφόρμα» είπε ο κ.Ξυδάκης.
Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την αντίδραση των πολιτών, ο κ.Ξυδάκης υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια δυσκολία κατανόησης και ένας θυμός, ο οποίος δεν είναι λογικός, είναι ένας καθαρός θυμός, μια καθαρή αντίδραση, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη καν τα πραγματικά χαρακτηριστικά αυτής της συμφωνίας».
«Αυτό είναι συνολικά ένα πρόβλημα της δημοκρατίας, να μπορεί να εξηγεί μερικά πράγματα και στο θέμα της Μακεδονίας δεν έχει καταλάβει πολύς κόσμος τι περιλαμβάνει η συμφωνία, τι συμβαίνει και ποιο είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας» υποστήριξε ο κ.Ξυδάκης.
   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης