Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζορμπά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ

Ζορμπά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ
Τι αναφέρει σε συνέντευξή της η υπουργός Πολιτισμού
«Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ», απαντά η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» που κυκλοφορεί το Σάββατο 9/3, σχολιάζοντας τις πολιτικές διεργασίες για τη συγκρότηση «προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου», και προσθέτει ότι «τα δύο κόμματα εντάσσονται στη μεγάλη, ιστορική προοδευτική παράταξη που γεννιέται στην καρδιά του 20ού αιώνα και έχει σημαντικούς σταθμούς, όπως το ΕΑΜ, το Πολυτεχνείο, η Μεταπολίτευση».
«Όσοι θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει μια προοδευτική και δίκαιη για τους πολλούς ανοικοδόμηση της χώρας αναζητούν μια σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων» αναφέρει η κ. Ζορμπά και σημειώνει ότι σε αυτή τη σύγκλιση, «ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικός. Άλλωστε, η διακυβέρνηση, που ήταν μια σκληρή εμπειρία, άλλαξε αυτό το κόμμα».
Η κ. Ζορμπά χαρακτηρίζει «μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης» τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς «έδειξε ποιες είναι οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα».
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, που δεν υπολόγισε το εσωτερικό πολιτικό κόστος και δεν θυσίασε τα μακροχρόνια οφέλη από την ειρήνευση των Βαλκανίων στους βραχυχρόνιους εκλογικούς σχεδιασμούς. Έδειξε ποιες είναι οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα», τονίζει η υπουργός Πολιτισμού.
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρεται στην ανάγκη «να χτιστεί μια αυτοδιοικητική παράδοση, μια τοπική ηγεσία, η οποία να μην εξαρτάται από την κεντρική πολιτική δομή» και σημειώνει: «Η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη έχει μια μεγάλη παράδοση σε αυτό και πρέπει να την επαναδραστηριοποιήσει».
Αναφορικά με την εμπειρία της στο υπουργείο Πολιτισμού, επισημαίνει ότι «η επένδυση στην παραγωγή πολιτισμού και τη δημιουργική οικονομία, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι ένα μεγάλο και προκλητικό πεδίο ανάπτυξης», διαπιστώνοντας «μια δίψα για δημιουργική και καλλιτεχνική έκφραση στους νέους ανθρώπους».
Επιπλέον, «το βιβλίο και ο κόσμος του αποκτούν στην ψηφιακή εποχή νέα προοπτική και εμβέλεια», σχολιάζει η υπουργός και εξαγγέλλει σχέδιο νόμου για τον νέο Οργανισμό Βιβλίου και Πολιτισμού «που σύντομα θα βγει σε διαβούλευση και θα πάει στη Βουλή για ψήφιση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης