Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Τον Οκτώβριο του 2019 ο λαός θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: Τον Οκτώβριο του 2019 ο λαός θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο ΣΥΡΙΖΑ
Έχει επανέλθει η αξιοπιστία της χώρας ύστερα από χρόνια τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση πως τον Οκτώβριο του 2019, όταν και θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, ο λαός θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο γραμματέας του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος και με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με το 10ετές ομόλογο, υποστήριξε ότι ύστερα από πολλά χρόνια έχει επανέλθει η αξιοπιστία της χώρας.
«Είμαστε σε θέση, μετά το 2010, να μιλάμε για ένα διαφορετικό δρόμο, που είναι ορατός.
Καταφέραμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 3,1% και των δαπανών για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας κατά 72%.
Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε ότι από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του μέτρου, αυξήθηκαν κατά 25.000 οι νέες θέσεις εργασίας.
Απαντώντας στο ζήτημα της αντιμετώπισης των χρεών των πολιτών, είπε ότι «είναι απολύτως αναγκαίο» το μέτρο των 120 δόσεων και προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προς το δημόσιο, τονίζοντας ότι η ρύθμιση πρέπει να είναι βιώσιμη.
Ο κ.Σκουρλέτης κατηγόρησε για θράσος τη ΝΔ που επιμένει στην επαναφορά της αναλογίας 1προς 5 στις προσλήψεις στο δημόσιο, σε μία εποχή που, όπως είπε, εκατοντάδες νέοι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό και πρόσθεσε ότι η παρούσα κυβέρνηση, μετά από χρόνια θα ξανακάνει διαγωνισμό και για τους εκπαιδευτικούς, για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην εκπαίδευση.
Σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια, ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται το θέμα με διαφορετικό τρόπο, με την εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων και για πρώτη φορά εντάσσονται στη ρύθμιση και τα επιχειρηματικά δάνεια για τα οποία είχε υποθηκευτεί η πρώτη κατοικία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης