Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πλειοδοτούν στις εφάπαξ παροχές - Απαραίτητη η αναγέννηση του κοινωνικού κράτους

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πλειοδοτούν στις εφάπαξ παροχές - Απαραίτητη η αναγέννηση του κοινωνικού κράτους
Στη Βουλή συζητείται το πόρισμα της διακομματικής Επιτροπής για το δημογραφικό
Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η το πόρισμα της διακομματικής Επιτροπής για το δημογραφικό.
«Τελευταία βλέπουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να πλειοδοτούν στις εφάπαξ παροχές.
Αυτές τις νοοτροπίες και πολιτικές πρέπει να τις αφήσουμε πίσω» υποστήριξε.
Σύμφωνα με την ίδια, βασική προϋπόθεση και για το δημογραφικό αποτελεί η αναγέννηση του κοινωνικού κράτους.
Η κ. Γεννηματά παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η στήριξη των νέων ζευγαριών με 200 ευρώ τον μήνα για τρία χρόνια για κάθε ένα νέο παιδί και με εφάπαξ επίδομα τοκετού ύψους 1.000 ευρώ.
Επίσης, πρότεινε την εξίσωση των δικαιωμάτων των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, όπως κι η τοποθέτηση των βρεφικών ειδών στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.
Επίσης, πρότεινε στεγαστική συνδρομή του ζευγαριού για δύο έτη από την απόκτηση κάθε νέου παιδιού, την πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και την καθιέρωση του ακατάσχετου και του ασυμψήφιστου των οικογενειακών αιτημάτων.
Τέλος, η κ. Γεννηματά πρότεινε και την δημιουργία ενός αποταμιευτικού λογαριασμού με το ποσό που συλλέγεται να αποδίδεται στο παιδί με την ενηλικίωσή του.
 
Αιχμές κατά Τσίπρα

Εξάλλου, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο και για εξοντωτική φορολόγηση και περικοπές που γίνονται «στον βωμό των πλεονασμάτων» συμβάλλοντας στη φτώχεια που επιτείνει το δημογραφικό.
Η ίδια τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για «πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή» κι απευθύνθηκε στους πολίτες υπογραμμίζοντάς τους ότι «μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα προδώσουμε τις προσδοκίες τους όπως έκανε ο κ. Τσίπρας, εμάς μπορούν να μας εμπιστευτούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης