Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καρδιά του νέου αριστερού - προοδευτικού πόλου

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καρδιά του νέου αριστερού - προοδευτικού πόλου
Tους τελευταίους μήνες η ψαλίδα με τη ΝΔ κλείνει διαρκώς και η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα δοθεί επί ίσοις όροι, τονίζει ο Π. Σκουρλέτης
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός αριστερού-προοδευτικού πόλου, που ως στόχο έχει  τη διαμόρφωση μιας νέας προγραμματικής πρότασης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα», τονίζει σε συνέντευξή του «Έθνος της Κυριακής» ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
Η εν λόγω πρωτοβουλία, όπως σημειώνει, «απευθύνεται σε δυνάμεις της ανένταχτης Αριστεράς, της οικολογίας αλλά και της Κεντροαριστεράς, που συνειδητοποιούν  την ανάγκη οριοθέτησης από τον νεοφιλελευθερισμό.
Με δυο λόγια δεν κοιτάμε μόνο προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και προς τον χώρο της διάσπαρτης ανένταχτης Αριστεράς.
Άλλωστε αυτή η συζήτηση γίνεται παράλληλα και στην Ευρώπη σήμερα».
Ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για μια πρόταση ανασυγκρότησης του κεντροαριστερού χώρου ούτε βέβαια υποκατάστασής του, με μια νέα εκδοχή του, αλλά «για έναν πολύχρωμο πόλο, με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα της κάθε δύναμης, σε ισότιμη βάση».
Σημειώνει ότι «το νέο μεταμνημονιακό σκηνικό θα σφραγιστεί από την προγραμματική αντιπαλότητα των δυο νέων πόλων.
Του αριστερού-προοδευτικού έναντι του συντηρητικού-νεοφιλελεύθερου πόλου που θα έχει σαν κορμό τη ΝΔ».
Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων είναι η καρδιά του νέου αριστερού-προοδευτικού πόλου.
Αυτό σε γενικές γραμμές είναι το πλαίσιο που διαμορφώνεται για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις».
Ερωτηθείς για το πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει το ευρωψηφοδέλτιό του, απαντά ότι ο Μάρτιος θα είναι μήνας διεργασιών και ανακοινώσεων και τονίζει ότι το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτυπώνεται μέσα από τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια προσώπων καταξιωμένων «που θα αποτυπώνουν το εύρος της συσπείρωσης που επιχειρούμε, με συγκεκριμένα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά».
Για το ΚΙΝΑΛ ο κ. Σκουρλέτης μεταξύ άλλων σημειώνει ότι οι πολίτες κατανοούν «πως  στο όνομα των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, όπως  υποστηρίζει η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, υποκρύπτεται ένα κλείσιμο του ματιού της κ. Γεννηματά προς τη ΝΔ» και τονίζει ότι οι διαφορές είναι μεγάλες με τη σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και «όσο αυτός ο χώρος  δεν επαναπροσδιορίζεται στρατηγικά, θα βιώνει μια διαρκή κρίση ταυτότητας».
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις επισημαίνει ότι τους τελευταίους μήνες η ψαλίδα με τη ΝΔ κλείνει διαρκώς και η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα δοθεί επί ίσοις όροις.
Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης για τις αναφορές στελεχών της ΝΔ ομιλούν για τέταρτο μνημόνιο σε περίπτωση που το κόμμα τους αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αναφέρει ότι «η κατάσταση της οικονομίας σήμερα είναι τέτοια ώστε να μπορούμε βάσιμα να ισχυρισθούμε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο», συμπληρώνοντας ότι όσοι το λένε από την ΝΔ «ή θεωρούν ότι έτσι αποδομούν τα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα ή απλά αποκαλύπτουν ότι το λεγόμενο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ συνιστά έναν καταιγισμό μέτρων μνημονιακής νεοφιλελεύθερης λογικής με μεγάλο κοινωνικό κόστος».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης