Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Στις εκλογικές αναμετρήσεις που είναι μπροστά μας, δίνουμε τη μάχη για να βρεθεί το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται

Κουτσούμπας: Στις εκλογικές αναμετρήσεις που είναι μπροστά μας, δίνουμε τη μάχη για να βρεθεί το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται
«Θα είναι για το συμφέρον του λαού και της χώρας να αναδειχτεί το ΚΚΕ στην τρίτη θέση, όσο πιο ψηλά γίνεται», υπογραμμίζει ο Δ. Κουτσούμπας
«Ο στόχος για ισχυρό ΚΚΕ παντού είναι ενιαίος για όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας», υπογραμμίζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του  στο in.gr.
«Με αυτή την έννοια, στις εκλογικές αναμετρήσεις που είναι μπροστά μας, δίνουμε τη μάχη για να βρεθεί το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται σε όλες τις κάλπες.
Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά, που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.
Γιατί είναι το μόνο που δεν μπορεί να διαβαστεί αλλιώς», προσθέτει.
Η ενίσχυση του ΚΚΕ, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα,  «εκφράζει ατόφια τη δυσαρέσκεια του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και πριν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», «την αντίθεση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους οποίους πρωτοστατεί η κυβέρνηση κι ακολουθούν και τα άλλα κόμματα», «την γνήσια αντίθεση στην ΕΕ, γιατί συνδέει την αποδέσμευση με ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία».
«Θα είναι για το συμφέρον του λαού και της χώρας να αναδειχτεί το ΚΚΕ στην τρίτη θέση, όσο πιο ψηλά γίνεται», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Κληθείς να απαντήσει πότε βλέπει εκλογές, ο κ. Κουτσούμπας αναφέριε ότι «ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξει ο κ. Τσίπρας, με κριτήριο τις λιγότερες δυνατές απώλειες για το κόμμα του, είμαστε στα γεμάτα σε προεκλογική περίοδο.
Έτσι κι αλλιώς έχουμε εκλογικές μάχες, πολλές κάλπες το Μάη.
Άρα, με ένα ενιαίο κριτήριο, να δοθεί ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση, που δέχεται ο λαός μας.
Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στη βουλή, στην ευρωβουλή, σε δήμους και περιφέρειες».
Περαιτέρω, ο ίδιος χαρακτηρίζει τα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα ως «κατήφορο που δεν έχει πάτο, αλλά και πολυδιαφημισμένο μαθητικό “αγώνα δρόμου” στο γήπεδο του συστήματος της εκμετάλλευσης, με τη φανέλα κάποιων επιχειρηματικών ομίλων και ευρωατλαντικών σχεδιασμών για να “τρέξει” τα δικά τους συμφέροντα».
«Μόνο που το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν πήρε απλά τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά έτρεξε όλη την κούρσα, θέλει να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά και μάλιστα με καλές επιδόσεις ιδιαίτερα στην εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό λαϊκών ανθρώπων», σημειώνει.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι το ΚΚΕ δεν είχε ποτέ την ψευδαίσθηση περί «αριστερής κυβέρνησης με κοινωνικές ευαισθησίες» και μιλά για «θράσος που περισσεύει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει ότι είχε «βασικό στόχο τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Δ. Βαλκάνια και όχι την ανάγκη να λυθεί ένα πρόβλημα χρόνων ανάμεσα σε δύο γειτονικές χώρες, όπως κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας θεωρεί τις Πρέσπες "συμφωνία πιλότο" και για το Κυπριακό.
Δηλαδή αυτοί που υπέθαλψαν την τουρκική εισβολή και ανέχονται εδώ και 45 χρόνια την τουρκική κατοχή, είναι παράγοντες μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού!».
Σημειώνει πως «διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι και οι αποφάσεις ουσιαστικά πολεμικής προετοιμασίας απέναντι στη Ρωσία, ακόμα και την απόφαση για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα που έχει υπογράψει ο κ. Καμμένος ως υπουργός 'Αμυνας, ο κ. Κοτζιάς ως υπουργός Εξωτερικών.
Διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι και η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, με νέες βάσεις από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη».
Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «δεν γίνονται για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, υπηρετούν αυτό που ο κ. Τσίπρας είπε στη Βουλή, “περί ηγετικού ρόλου”, στόχο με τον οποίο δεν διαφωνεί η ΝΔ και τα άλλα κόμματα».
Σχολιάζοντας τις αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στους Μαρξ και Λένιν, τονίζει ότι   «ο Μάρξ και ο Λένιν δεν προσφέρονται για να ξεπλύνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις πολιτικές βρωμιές του.
Γι' αυτό, επειδή έχουν καταντήσει γελοίοι, καλά θα κάνουν να ψάξουν αλλού για πλυντήριο».
Ακόμη, αναφέρει ότι «τέτοιο υπερδραστήριο Αμερικανό πρέσβη είχαμε να δούμε από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ καθώς ο Τζ. Πάϊατ, ως ένας άλλος Πιουριφόι, σουλατσάρει παντού» και «προωθεί και επιβλέπει αυτοπροσώπως πως υλοποιούνται οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ στη χώρα μας και σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, για την οποία βέβαια, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, λέει τα καλύτερα».
Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει «εργολαβία την δουλειά των ΗΠΑ στα Βαλκάνια» και γι' αυτό «ο Αμερικανός πρέσβης "στάζει μέλι" για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πότε τη λέει "γεωπολιτικό μεντεσέ", πότε "προτιμώμενο εταίρο"».
Κληθείς να εξηγήσει το γεγονός ότι το κοινοβούλιο έχει ευτελιστεί τόσο πολύ, κάνει λόγο για «τη μπόχα που αναδύεται από το σάπιο πολιτικό σύστημα, όπου τελευταία “χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα” με τα αλισβερίσια, τις μεταγραφές, τα αλληλοκαρφώματα ανάμεσα σε κόμματα και βουλευτές.
Μαλώνουν μόνο για το ποιος είναι πιο ικανός να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας», προσθέτοντας ότι αυτό που δεν έχουμε ξαναδεί είναι «η νέα βερσιόν, βουλευτές να μεταπηδούν στο κυβερνητικό κόμμα. Μέχρι τώρα την αντίθετη διαδρομή ξέραμε».
«Μια ματιά να ρίξει κανείς στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές και στη σημερινή, θα δει ότι το μόνο σταθερό κόμμα είναι το ΚΚΕ», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας επαναλαμβάνει ότι «στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ δεν θα παίρναμε κανέναν βουλευτή άλλου κόμματος, χωρίς αυτός πρώτα να έχει παραιτηθεί», ενώ για τις λύσεις για τα κόκκινα δάνεια αναφέρει ότι «η όλη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δεν σχεδιάζεται με σκοπό την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τα οποία συν τις άλλης υφίστανται μια πρωτοφανή φοροεπιδρομή, αλλά με το πώς θα απαλλαγούν οι τράπεζες από το βρόγχο των λεγόμενων “τοξικών” δανείων και το πώς θα θωρακίσουν την κεφαλαιοποίησή τους».
«Οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει ως ΚΚΕ κινούνται στην κατεύθυνση της πλήρους προστασίας των στεγαστικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, της απαγόρευσης των καταναγκαστικών πράξεων σε βάρος της, τόσο για τα στεγαστικά, όσο και για τα επαγγελματικά και αγροτοκτηνοτροφικά δάνεια, το κούρεμα των τόκων και πανοτοκίων, καθώς και μεγάλου μέρους του οφειλόμενου κεφαλαίου τους. Αυτά θα ήταν πραγματικά μέτρα προστασίας των υπερχρεωμένων λαϊκών οικογενειών», καταλήγει ο κ. Κουτσούμπας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης