Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πατούλης: Αναγκαίο ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη στη Δ. Αττική

Πατούλης: Αναγκαίο ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη στη Δ. Αττική
Την ανάγκη δημιουργίας ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος συνολικά για τη Δυτική Αττική, υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης
Την ανάγκη δημιουργίας ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος συνολικά για τη Δυτική Αττική, προκειμένου να επιτευχθεί το στοίχημα της ισότιμης ανάπτυξης όλων των δήμων της, υπογράμμισε σήμερα (14/2/2019) ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ελευσίνα.
«Η περιοχή της Δυτικής Αττικής παράγει πλούτο.
Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να καταρτίσει ένα ειδικό στοχευόμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε ο κ. Πατούλης, από την Ελευσίνα, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε δήμους της Αττικής.
Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Τσουκαλά, ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για τα έργα που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της ανάδειξης της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου της πόλης, το οποίο θα εξυπηρετεί πάνω από 15.000 οικογένειες, καθώς και στις αστοχίες που προηγήθηκαν με συνέπεια την επιβολή προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της αποβιομηχάνισης της περιοχής, καθώς και στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που ξεπερνά το 28% τη στιγμή που στην περιοχή λειτουργεί το 40% των βιομηχανικής παραγωγής της χώρας και παράγεται το 15% του ΑΕΠ.
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να αναδειχθούν τα ιστορικά χαρακτηριστικά της πόλης της Ελευσίνας, με έμφαση στον αρχαιολογικό πλούτο και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που διαθέτει.
Χαρακτήρισε αναγκαία τη δημιουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος συνολικά για τη Δυτική Αττική, προκειμένου να επιτευχθεί το στοίχημα της ισότιμης ανάπτυξης όλων των δήμων της.
Ακολούθως, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το λιμεναρχείο, τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας και το τελωνείο, όπου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης