Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Σε λίγο θα καταργηθεί το "Βόρεια" και θα παραμείνει μόνο το "Μακεδονία"

Μητσοτάκης: Σε λίγο θα καταργηθεί το
Δεύτερη ημέρα της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη στη Μακεδονία
H Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα, Κυριακή  10/2, βρέθηκε στη Σιάτιστα Κοζάνης.
Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Μακεδονία, επισκέφτηκε τη Σιάτιστα, όπου ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, το 1912.
Ο ίδιος έστειλε μήνυμα ενότητας και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, αναφέροντας ότι «η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια».
Ακόμη, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βοΐου, Δ. Λαμπρόπουλο, στο πλαίσιο της οποίας  επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία και εκτίμησε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων.
«Σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας, ενώ ο λαογράφος και ιστορικός της περιοχής Αν. Ζάρδας του χάρισε το βιβλίο με το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και τη συμβολή του εκστρατευτικού σώματος των Κρητών, αφιερώνοντας του και μια μαντινάδα.

 Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Μητσοτάκης για την επίσκεψή του στη Σιάτιστα Κοζάνης, μεταξύ άλλων έγραψε «με συνδέουν πολλά με αυτά τα μέρη και αισθάνομαι δυνατά την ευθύνη που έχω να υπερασπιστώ τις αξίες και τις ευαισθησίες των Μακεδόνων» .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης