Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Ο ελληνικός λαός τα έχει χάσει με αυτά που γίνονται στη Βουλή - Θα ψηφίσω υπέρ του πρωτοκόλλου

Θεοδωράκης: Ο ελληνικός λαός τα έχει χάσει με αυτά που γίνονται στη Βουλή - Θα ψηφίσω υπέρ του πρωτοκόλλου
Δεν μπορούμε να μιλάμε, μόνιμα, για τον λαϊκισμό των άλλων, υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης
Με τα τεκταινόμενα το τελευταίο διάστημα στην πολιτική ζωή της χώρας, με τις μετακινήσεις βουλευτών και τη διάλυση Κοινοβουλευτικών Ομάδων, επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του στο Κοινβούλιο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Άλλωστε ο κ. Θεοδωράκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει υπέρ του Πρωτοκόλλου, όπως ψήφισε και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Εκπλήσσομαι γιατί εξ αριστερών μου έχω ένα κυβερνητικό σχηματισμό ο οποίος θα ψηφίσει υπέρ μιας ΝΑΤΟικής επιλογής αλλά ταυτόχρονα, αυτός ο ίδιος κυβερνητικός σχηματισμός χειροκροτεί το καθεστώς Μαδούρο.
Εκπλήσσομαι, γιατί εκ δεξιών μου έχω έναν αντιπολιτευτικό σχηματισμό, ο οποίος υποστηρίζει την πολιτική του ΝΑΤΟ- και χθες και αύριο και πάντα – αλλά , σήμερα θα ψηφίσει ΟΧΙ στην ένταξη μιας μικρής βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
Εκπλήσσομαι και συμπαρίσταμαι στον ελληνικό λαό που προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται στη χώρα.
Κυβερνήσεις που στηρίζονται σε πληρεξούσια βουλευτών.
Βουλευτές που αλλάζουν κόμματα και άποψη ανάλογα με τη μέρα και την ώρα.
Πολιτικοί που καθοδηγούνται από δημοσκόπους και διαφημιστές», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Και μετά απορούμε γιατί ο κόσμος έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς», συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Σχετικά με τις φερόμενες πιέσεις της αμερικανικής πρεσβείας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε:
«Αν δεχθούμε ότι μια πρεσβεία πιέζει Έλληνες πολιτικούς να πουν “ναι” σε μια Συμφωνία, τότε, φαντάζομαι είναι λογικό να υποθέσουμε ότι μια άλλη πρεσβεία, που θέλει διακαώς το “όχι”, πιέζει αντιστοίχως κάποιους άλλους Έλληνες πολιτικούς.
Εκτός, αν μας πείτε το πλέον κομμουνιστικό: Ότι μόνο οι Αμερικανοί πιέζουν και όλοι οι άλλοι κάνουν δεήσεις και ανάβουν κεριά.
Αν, λοιπόν… όλοι πιέζουν, όλες οι πρεσβείες πιέζουν, όσοι ψήφισαν “όχι”, το έκαναν επειδή άκουσαν τη ρωσική πρεσβεία;».
Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, «συμβουλεύοντας» στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αλλάξουν ρότα».
«Γιατί, έτσι όπως πάνε, τους βλέπω στην επόμενη επέτειο του Πολυτεχνείου να διαδηλώνουν α λα μπρατσέτα Γεωργιάδης και Σκουρλέτης μαζί, έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ: “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Το Ποτάμι δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες.
Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ.
Να μην αφήσουμε τα γεγονότα στην τύχη τους.
Να πάρουμε πρωτοβουλίες και να βγούμε κερδισμένοι από τη Συμφωνία», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Απευθυνόμενος εκ νέου στη ΝΔ, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε:
«Διαφωνείτε πραγματικά, κύριοι της ΝΔ, με την επέκταση του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική; (…) Άλλος είναι ο σκοπός σας: Να μείνετε εσείς "άσπιλοι" και ''αμόλυντοι" και να βγάλουν πάλι για τη χώρα κάποιοι άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά.
Και συνεχίζετε να ποτίζετε με τυφλό εθνικισμό τους Έλληνες.
Δεν υπάρχουν, όμως, κύριοι, α λα καρτ Ευρωπαίοι».
«Γιατί δεν κάνετε το αυτονόητο; Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε απλά και σύντομα ό,τι ως η επόμενη κυβέρνηση, θα θέσετε από την πρώτη μέρα βέτο στην ενταξιακή πορεία των γειτόνων μας στην Ε.Ε.», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Αυτός θα ήταν ο συνεπής επίλογος στο εθνικιστικό σας αφήγημα», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Το να υψώνουμε τείχη είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να χτίζουμε γέφυρες και να διαμορφώνουμε συμμαχίες.
Το Ποτάμι δεν ποντάρει στην αντιπαράθεση με τις γειτονικές χώρες, στην έξαρση του εθνικισμού, και στην περιχαράκωση», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.
Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε σχόλια από βουλευτές της ΝΔ, που στο άκουσμα της λέξης «Ποτάμι», άρχισαν να φωνάζουν «ποιο Ποτάμι!», ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «τα κόμματα, δεν διαλύονται με μεταγραφές βουλευτών. Τα κόμματα τα ψηφίζει ο ελληνικός λαός και διαλύονται όταν πάψει να τα ψηφίζει ο ελληνικός λαός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης