Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πάνω από 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2019, 8.500 μόνιμοι στην καθαριότητα

Πάνω από 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2019, 8.500 μόνιμοι στην καθαριότητα
Πάνω από 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2019
Την πρόσληψη χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2019 γνωστοποίησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Ειδικότερα, μιλώντας στον Νews24/7, έκανε λόγο για 16.740 προσλήψεις στο Δημόσιο και 8.500 μόνιμους στην καθαριότητα.
«Eπιδιώξαμε το μέγιστο της συναίνεσης και αυτό φάνηκε και στην ψηφοφορία χθες όπου όχι απλώς έλαβε το νομοσχέδιο επί της αρχής την απόλυτη πλειοψηφία αλλά και στα άρθρα είχαμε και πολύ πιο ευρύτερες πλειοψηφίες» ανέφερε στη συνέντευξή της.
Σημείωσε ότι τελικά «επικράτησε η λογική της τεχνητής πόλωσης μέσα στη Βουλή», ενώ έκανε λόγο για «αντικοινοβουλευτικά παιχνίδια».
Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «ενώ είχε προχωρήσει πολύ δημιουργικά η όλη διαδικασία, είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία και στην ολομέλεια της Βουλής, είδαμε ξαφνικά να πυροδοτείται ένα κλίμα έντασης χωρίς λόγο επί της ουσίας του νομοσχεδίου και όσων αφορά την ψηφοφορία είχαμε τη σαφή και κυνική δήλωση του κ. Βορίδη -εκτός κλίματος συζήτησης του νομοσχεδίου- που είπε ότι ο στόχος μας είναι να μην μπορεί αυτή η κυβέρνηση να νομοθετεί.
Αυτό δεν είναι στάση δημοκρατική και κοινοβουλευτική», υπογράμμισε η υπουργός, η οποία σημείωσε ότι «από εδώ και πέρα θα πηγαίνουμε σε ονομαστικές ψηφοφορίες, εφόσον γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την αντιπολίτευση».
Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των αναδρομικών για τα δώρα στο Δημόσιο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι αν η ελληνική οικονομία συνεχίσει την ανοδική πορεία της θα υπάρξει ανάλογη μισθολογική εξέλιξη για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν υπόψη τόσο οι θυσίες του λαού τα χρόνια των μνημονίων όσο και οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.
Τέλος, για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, η αρμόδια υπουργός επανέλαβε ότι το 2019 θα υπάρξουν 9.040 προσλήψεις, με βάση τον κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση», καθώς και 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή και 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που επιτυγχάνονται με την έγκριση της ευρωζώνης χάρη στον δημοσιονομικό χώρο που εξασφαλίστηκε από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναμένονται και οι οριστικοί πίνακες διοριστέων για τις 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης