Τελευταία Νέα
Πολιτική

Independent: Επαίσχυντη η στήριξη Τσίπρα στον Maduro - Αγνοεί την ιστορία της δικτατορίας

Independent: Επαίσχυντη η στήριξη Τσίπρα στον Maduro - Αγνοεί την ιστορία της δικτατορίας
Ο Denis MacShane, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Tony Blair στη Βρετανία, επικρίνει τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Nicolas Maduro
«Τι στο καλό συμβαίνει με την προσήλωση της Ελλάδας στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα;
Γιατί η Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα που έζησε υπό μια αχρεία, σκληρή, διεφθαρμένη δεξιά χούντα το 1967-1974, στέλνει μηνύματα στήριξης και σε μια άσχημη, διεφθαρμένη δικτατορία στη Βενεζουέλα;».
Έτσι αρχίζει το άρθρο του Denis MacShane, πρώην υπουργού επί κυβέρνησης Tony Blair στη Βρετανία, στην εφημερίδα Independent.
Όπως υποστηρίζει, ο κόσμος θα έπρεπε να θαυμάζει το θάρρος του Juan Guaido.
Ο ίδιος σχολιάζει και το γεγονός ότι ο Guaido προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα για να δει την απελπισία των πολιτών όσον αφορά τον Nicolas Maduro.
«Η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στηρίζει τη δικτατορία του Maduro ενώ άλλοι Ευρωπαίοι αριστεροί πρωθυπουργοί, όπως ο Ισπανός  Pedro Sanchez, ο οποίος γνωρίζει την αλήθεια για την τυραννία του Maduro, ζητά νέες εκλογές.
Την εβδομάδα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα μεγάλο βήμα κατά της εθνικιστικού λαϊκισμού με την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο της συμφωνίας για την αλλαγή του ονόματος της "Μακεδονίας", το καλό όνομα και εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπης επλήγη με την απόφαση του Τσίπρα να στηρίξει το καθεστώς στη Βενεζουέλα τόσο κακό όσο των Ελλήνων συνταγματαρχών του 1967-74» καταλήγει το ίδιο άρθρο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης