Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η εξαφάνιση των αποζημιώσεων της Κουντουρά και οι τρύπες στο πόθεν έσχες

Η εξαφάνιση των αποζημιώσεων της Κουντουρά και οι τρύπες στο πόθεν έσχες
Τα παράδοξα με το δάνειο από την ΕΤΕ το 2013, η διαμάχη με τη Eurobank και τα απίθανα επιχειρήματα της κυρίας Υπουργού
Δεκαπέντε χρόνια βουλευτής από όπου έχει εισπράξει πάνω από 1,3 εκ ως βουλευτική αποζημίωση αλλά αδυνατεί να πληρώσει τα δάνειά της.
Πρόκειται για την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά η οποία δηλώνει θύμα της κρίσης και σε επιστολή της προς το Πρώτο Θέμα αναφέρει πως «Όπως εκατομμύρια συμπολίτες μας, έτσι κι εγώ και η οικογένειά μου βιώσαμε την οικονομική κρίση.
Και ενώ συρρικνώθηκαν τα εισοδήματά μου δραστικά, αγωνίζομαι να ανταπεξέλθω στις οικονομικές μου υποχρεώσεις  και  είμαι απόλυτα συνεπής στην αποπληρωμή του στεγαστικού μου δανείου».
Μόνο που η κα Κουντουρά δεν φαίνεται να έχει αποκλειστικά στεγαστικό δάνειο.  
Με βάση τα όσα δηλώνει στο Πόθεν έσχες του 2016 (οικονομική χρήση 2015) το 2009 έλαβε 722.500 ευρώ προφανώς για στεγαστικούς λόγους ενώ το 2013 εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης και ενώ είχαν κλείσει οι κάνουλες δανεισμού των τραπεζών είχε λάβει άλλα 76000 ευρώ.
Το σύνολο των δανείων που άντλησε ανέρχεται σε περίπου 800.000 ευρώ και σήμερα χρωστά άγνωστο ποσό ενώ στο τέλος του 2015 το υπόλοιπο των δανείων της ήταν 854.000 ευρώ.
Δηλαδή η κυρία Κουντουρά που έλαβε δάνειο από τα στοιχεία που παρέχει το 2015 στο πόθεν έσχες της ουσιαστικά δεν το αποπλήρωνε από το 2014 ενώ στο τέλος του 2013 δανειοδοτήθηκε με το ποσό των 76.000 ευρώ.
Άραγε με τι είδους τραπεζικά κριτήρια εδόθη στην κυρία Κουντουρά το δάνειο όταν υποτίθεται ότι το 2013 δεν έπρεπε να δίνονται δάνεια όταν οι δόσεις υπερέβαιναν το 40% του συνολικού εισοδήματος ή ποσό περί τα 3.000 ευρώ το μήνα.
Και με 722.000 στεγαστικό είναι δεδομένο ότι υπήρξε υπέρβαση του ορίου.
Άραγε συνέβαινε αυτό και στους υπόλοιπους Έλληνες που επλήγησαν από την κρίση όπως δηλώνει ότι συνέβη στην ίδια και η κα Κουντουρά.
Είναι δε ενδιαφέρον το γεγονός ότι η κα Κουντουρά έχει μπει εγγυήτρια σε δάνειο που έλαβε το 2004 η εταιρία του συζύγου της κ. Σαράντη Παπαχρστόπουλου, Άλφα Σίγμα Μι Επικοινωνίες από τη Eurobank και το οποίο δεν αποπληρώθηκε  με αποτέλεσμα η τράπεζα να έχει προσφύγει για καταδολίευση εναντίον της λόγω γονικής παροχής που έκανε ενώ το δάνειο ήδη είχε καταγγελθεί και είχαν κινηθεί διαδικασίες σε βάρος της.
Η ίδια η κα Κουντουρά πάντως ισχυρίζεται ότι η τράπεζα έβγαλε διαταγή πληρωμής παρ ότι « το δάνειο έχει πληρωθεί σχεδόν στο σύνολό του». (σ.σ. πρώτη φορά ένα δάνειο αποπληρώνεται όχι όλο αλλά ΣΧΕΔΟΝ στο σύνολό του).
Μάλιστα η εγγυήτρια του δανείου κα Υπουργός προχωρά ένα βήμα παραπέρα και αναφέρει πως «Ο διευθύνων σύμβουλος της οφειλέτριας εταιρίας άλλαξε το 2009 και ο νέος αντικαταστάτης αποπλήρωνε κανονικά τις δανειακές υποχρεώσεις της εταιρίας» η ίδια έκανε τη γονική παροχή το 2010 και τον Ιανουάριο του 2011 άρχισε να δέχεται οχλήσεις.
Προφανώς δεν γνωρίζει ότι οι οχλήσεις έρχονται μετά τις μη πληρωμές και όχι κατά τη διάρκεια
Το τι ακριβώς συμβαίνει θα το κρίνει προφανώς το δικαστήριο το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά είναι τουλάχιστον πρωτότυπο να ισχυρίζεται κάποιος ότι μια τράπεζα λαμβάνει μέτρα εναντίον ενώ έχει πληρώσει ένα δάνειο.
Και προφανώς αυτό έχει συμβεί μόνο στην κα Κουντουρά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Κουντουρά το 2013 δεν περιορίστηκε στο δάνειο των 76000 ευρώ από την ΕΤΕ αλλά έλαβε και άτοκο δάνειο από τη Βουλή ύψους 10.000 ευρώ γιατί προφανώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
Ανατρέχοντας στις δηλώσεις πόθεν έσχες πραγματικά τα δάνεια της κας Κουντουρά εξαφανίζονται καθώς το 2014 ( χρήση 2013) δηλώνει όλους κι όλους 2 λογαριασμούς στην ΕΤΕ με συνολικές καταθέσεις 1300 ευρώενώ έχει λάβει αποζημίωση 83.000 ευρώ . Το 2015 (χρήση 2014) οι λογαριασμοί γίνονται έξι , οι τέσσερις στην ΕΤΕ με καταθέσεις 1800 ευρώ, ένας στην Πειραιώς με 300 ευρώ και ένας αίφνης στην Bank of America με 23.121 δολάρια.
Οι λογαριασμοί πληθαίνουν στο αμέσως επόμενο πόθεν έσχες όπου οι περισσότεροι είναι μηδενικοί ή με ελάχιστα ευρώ ενώ ξεχωρίζει ένα λογαριασμός ΕΤΕ με 10433 ευρώ και της Bank of America στον οποίο έχουν απομείνει 400 δολάρια.
Το ερώτημα είναι πότε άνοιξε για παράδειγμα ο λογαριασμός στην Bank of America και για ποιο λόγο δεν δηλώθηκε στο παρελθόν ενώ εμφανίζεται να έχει καταθέσεις από έσοδα προηγούμενων ετών όταν εμφανίστηκε.
Ελέγχθηκε άραγε το πόθεν έσχες της κας Κουντουρά το οποίο έχει ζητήματα όπως για παράδειγμα το 2014 και 2015 όπου δεν αναφέρεται καν ο σύζυγός της κος Παπαχριστόπουλος.
Προφανώς όμως θα έχει μια καλή εξήγηση πλην του ότι επλήγη από την κρίση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης