Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης: Απέλπιδα προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας η αύξηση του κατώτατου μισθού

Αυγενάκης: Απέλπιδα προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας η αύξηση του κατώτατου μισθού
Ο κ. Αυγενάκης υποστηρίζει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα προσθέτοντας πως «ωστόσο είναι ένα θετικό μέτρο με το οποίο στη ΝΔ είμαστε σύμφωνοι και θα στηρίξουμε»
Ως μια απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης για αλλαγή της ατζέντας μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών βλέπει η ΝΔ τη συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού γίνεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του κ. Τσίπρα και των συγκυβερνώντων να αλλάξουν την ατζέντα, μήπως και ο κόσμος ξεχάσει την πολύ κακή εξέλιξη αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων», δήλωσε o γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
Ανέφερε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα προσθέτοντας πως «ωστόσο είναι ένα θετικό μέτρο με το οποίο στη ΝΔ είμαστε σύμφωνοι και θα στηρίξουμε».
Ο κ. Αυγενάκης είπε πως είναι δύσκολο κάποιος να παρακολουθήσει όλα όσα ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει.
«Αυτό όμως που κανείς δεν ξεχνά είναι οι 153 ψήφοι, τα 153 "ναι" για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα "ναι" σε δήθεν "μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα», συνέχισε και αναρωτήθηκε: «Γιατί ο Zaev πανηγυρίζει και ο κ. Τσίπρας αλλάζει ατζέντα;
Γιατί ο Zaev επικαλείται τον όρο Μακεδονία και ο κ. Τσίπρας δεν λέει κουβέντα;».
Ο γραμματέας της ΝΔ είπε πως η απάντηση είναι ότι ο Zaev φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές, ενώ «ο κ. Τσίπρας ό,τι κι αν κάνει, όσα επιδόματα κι αν δώσει, ό,τι κι αν υποσχεθεί, δεν ανακάμπτει δημοσκοπικά».
Παράλληλα, επέκρινε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
Σημείωσε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο αρχηγός του κόμματος που επί 4 χρόνια στήριζε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και που μέχρι πρότινος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας αυτής της κυβέρνησης.
Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Καμμένος έδωσε επανειλημμένα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και το στυλό στους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά για να υπογράψουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Πλέον, είναι αργά για δάκρυα.
Τα όσα, σήμερα, λέει κατά της Συμφωνίας στόχο έχουν να συγκινήσουν μερικούς από τους ελάχιστους ψηφοφόρους που του έχουν απομείνει».
Ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε πως «όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν υπάρχει περίπτωση τα Σκόπια με περισσή ευκολία να ενταχθούν στην ΕΕ, θα υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιωθεί η Συμφωνία».
Είπε, επίσης, ότι η ΝΔ παρακολουθεί στενά την πορεία εφαρμογής «της κακής αυτής συμφωνίας η οποία από τα πρώτα κιόλας λεπτά της κύρωσης από τη Βουλή παραβιάζεται από τον Zaev ο οποίος μιλά για "Μακεδονία" και "Μακεδόνες" χωρίς η Ελληνική πλευρά να αντιδρά».
Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο του "ψεκασμού" των τελευταίων ημερών κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι γύρω από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Λέγεται ότι με 120 υπογραφές θα πηγαίναμε σε δημοψήφισμα, κάτι που δεν ισχύει.
Δημιουργούνται διάφορα σενάρια μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος».
Επιπλέον ο κ. Αυγενάκης είπε ότι οι εκλογές καθημερινά έρχονται και πιο κοντά, ότι είναι κάτι το οποίο απαιτεί ο ελληνικός λαός.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι όποτε και αν στηθούν οι κάλπες.
Εκεί ο λαός θα απαντήσει στις πολιτικές τις κυβέρνησης», υπογράμμισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης