Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Καθαρός ο πολιτικός ορίζοντας για εξάντληση της τετραετίας – Δεν θα έχουμε εκλογές έως τις 25/3

Σκουρλέτης: Καθαρός ο πολιτικός ορίζοντας για εξάντληση της τετραετίας – Δεν θα έχουμε εκλογές έως τις 25/3
Κανείς δεν λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα ΠΑΣΟΚ ή ένα κόμμα της κεντροαριστεράς είπε ο κ.Σκουρλέτης
Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης το ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές να γίνουν πριν από τις 25/3 όπως υποστήριξε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος.
«Δεν προκύπτει από πουθενά.
Μετά τις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες, με βάση αυτά τα δύο γεγονότα, διαμορφώνεται ένας καθαρός πολιτικός ορίζοντας που προδιαγράφει τουλάχιστον πως τουλάχιστον ως την 25 Μαρτίου δεν θα έχουμε εκλογές.
Νομίζω είναι τόσα πολλά τα αντεπιχειρήματα που δείχνουν την ορθότητα της εξάντλησης της τετραετίας που σχετίζονται πια με τους πραγματικούς όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι τους τακτικούς ή επικοινωνιακούς» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι δεν αποδέχεται την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με μονοψήφια ποσοστά στη Β. Ελλάδα.
«Όσο απομακρυνόμαστε, όχι ξεχνιέται ή χωνεύεται η Συμφωνία των Πρεσπών, πιστεύω ότι κυρίως ο κόσμος θα διαπιστώσει την νέα δυναμική που προκύπτει από την νέα αυτή πραγματικότητα και θα καταλάβει ότι η ζωή τελικά δεν προχωράει τελικά με εμμονές, που πολλές φορές είναι και ανιστόρητες.
Ήδη νομίζω μας δόθηκε η δυνατότητα για πρώτη φορά με πραγματικά επιχειρήματα στο δημόσιο διάλογο να προσεγγίσουμε αυτό το εθνικό ζήτημα» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος ερωτηθείς για τις συνεχείς δηλώσεις Zaev περί Μακεδονίας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι «προφανώς θα υπάρξουν πολλά πράγματα τα οποία δεν θα μας αρέσουν, θα μας ενοχλήσουν μέχρι να εμπεδωθεί η νέα πραγματικότητα».
«Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχουμε γυρίσει σελίδα.
Αυτό νομίζω θα το καταλάβουμε, η απόφαση αυτή δεν είναι κάτι που θα αξιολογηθεί με βάση τον ορίζοντα των επόμενων μηνών.
Μέχρι τώρα εμφανίζονταν με το όνομα Μακεδονία μόνο, από εδώ και πέρα μιλάμε για έναν προσδιορισμό Βόρεια Μακεδονία και αυτό έχει αρχίσει και γίνεται πραγματικότητα» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος σχολίασε και τις δηλώσεις του Θ. Παπαχριστόπουλου για τα περί ένταξη του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι λάθος να δημιουργείται μια αίσθηση αντιπαροχής.
Υποστήριξες κάτι οπότε θα ανταμειφθείς με κάτι άλλο.
Επειδή ουσιαστικά πράγματι ο συνδυασμός της ολοκλήρωσης του προγράμματος με την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών επιδρούν καταλυτικά στον πολιτικό χάρτη, αναδιατάσσουν πολιτικές δυνάμεις, είναι φανερό, ότι θα έχουμε τέτοιου είδους μετακινήσεις προσώπων, ομάδων, στο πλαίσιο ενός μεταμνημονιακού διπολισμού, ο οποίος διαμορφώνεται.
Ο ένας πόλος θα έχει κορμό του τον ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος κορμό τη ΝΔ.
Αυτοί οι δύο πόλοι θα χαρακτηρίσουν την μεταμνημονιακή εποχή» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης διευκρινίζοντας: «Κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα ΠΑΣΟΚ ή ένα κόμμα της κεντροαριστεράς, το αντίθετο εμείς θέλουμε να συνομιλούμε με δυνάμεις της κεντροαριστεράς, επιδιώκουμε να συγκροτηθεί ένα μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων αλλά που θα περιέχει διακριτές πολιτικές δυνάμεις με βάση τη διαδρομή τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης