Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Αναδύεται ένας νέος διπολισμός – Η ΝΔ θέτει θέμα αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια;

Σκουρλέτης: Αναδύεται ένας νέος διπολισμός – Η ΝΔ θέτει θέμα αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια;
Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε πολύ μεγάλο χώρο στον εθνικισμό υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι αναδύεται ένας νέος διπολισμός διατύπωσε με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος σχολιάζοντας την ομιλία του κ.Σαμαρά στη Βουλή και την τοποθέτηση του ότι «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική» απηύθυνε το ερώτημα εάν η ΝΔ θέτει θέμα αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.
«Σήμερα, 4 χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, για πρώτη φορά από την Αριστερά, ένας νέος μεταμνημονιακός διπολισμός αναδύεται.
Η αντιπαράθεση θα είναι σαφής και προγραμματική.
Ο καθένας εκεί πρέπει να απαντήσει στο μεγάλο δίλημμα: Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος σχολίασε ιδιαίτερα τα όσα είπαν οι κ.κ.Μητσοτάκης και Σαμαράς.
«Η ΝΔ όσες πιρουέτες και συμψηφισμούς και αν κάνει, πρέπει να απαντήσει στο αμείλικτο ερώτημα: Υιοθετώντας το σύνθημα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», θέτει σήμερα θέμα αλλαγής συνόρων στη Βαλκανική;
Θέτει θέμα αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών που προσδιόρισαν αυτά τα σύνορα;
Όσο ανεύθυνοι και αν είστε, όσο και αν πολιτευόσαστε χάριν της ψηφοθηρίας ή των ισορροπιών που θέλετε να κρατήσετε στο εσωτερικό του κόμματός σας, μετά την εισβολή όλων των ακροδεξιών στελεχών, εκ μέρους του ΛΑΟΣ, δεν μπορείτε να αφήσετε αναπάντητα αυτά τα ερωτήματα» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε πολύ μεγάλο χώρο στον εθνικισμό.
«Μέρα με την ημέρα ένα μεγάλο κόμμα, αυτό της δεξιάς παράταξης της ΝΔ, μεταλλάσσεται και γίνεται ένα κόμμα που ανοίγει τον δρόμο στην ακροδεξιά, ανοίγει τον δρόμο στις πιο ακραίες εθνικιστικές προσεγγίσεις» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος απέρριψε τις αιτιάσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το Μακεδονικό για να διαλύσει τα άλλα κόμματα.
«Μας είπατε ότι υπήρξε σχεδιασμός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για να διαλύσουμε τα άλλα κόμματα.
Εμείς δημιουργήσαμε το Μακεδονικό θέμα;
Εμείς διαμορφώσαμε την ενδιάμεση Συμφωνία;
Εμείς ανακαλύψαμε την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας;
Πώς αρνείστε τον εαυτό σας με τόσο μεγάλη ευκολία;
Πως αποδέχεστε τη Σαμαροποίηση αυτού του χώρου, έτσι αμαχητί;» είπε ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι σήμερα ψηφίζεται μια ιστορική συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης