Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με γραπτή δήλωση η παρέμβαση Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Τι θα πει

Με γραπτή δήλωση η παρέμβαση Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Τι θα πει
Ο κ.Καραμανλής θα αναφέρει εάν αξιοποιήθηκε ή όχι το κεκτημένο του Βουκουρεστίου του 2008
Με γραπτή δήλωση του θα παρέμβει τελικά ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η παρέμβαση του κ.Καραμανλή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός πριν τον κ.Τσίπρα, ο οποίος χειρίστηκε το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμάται πως ο κ.Καραμανλής θα αναφερθεί στο κατά πόσο αξιοποιήθηκε ή όχι η εθνική γραμμή και το κεκτημένο του Βουκουρεστίου του 2008.
Σημειώνεται πως στη μοναδική παρέμβαση που έχει κάνει έως σήμερα ο κ.Καραμανλής ήταν ένα σχόλιο του επί ομιλίας της Ντόρας Μπακογιάννη για τις διαφορές μεταξύ των όσων είχε δεχθεί η κυβέρνηση Καραμανλή στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι του 2008 και της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης» είχε αναφέρει ο κ.Καραμανλής.
Υπενθυμίζεται ότι η κα.Μπακογιάννη είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι στο Βουκουρέστι «έγινε μία ειλικρινής προσπάθεια αναζήτησης συμφωνίας, μίας συμφωνίας βιώσιμης, έντιμης, ρεαλιστικής και εφαρμόσιμης».
«Στόχος μας ήταν και είναι μία συμφωνία που θα απαντούσε οριστικά στη λογική του Στάλιν και του Τίτο που αποτυπωνόταν στη θεωρία του Μακεδονισμού στα Βαλκάνια, που πηγάζει από τα γεγονότα του Ίλιντεν.
Αλλά και μία συμφωνία που θα απαντούσε στις ήδη απαξιωμένες διεθνώς γραφικότητες με την καπηλεία της αρχαίας κληρονομιάς και των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου» είχε αναφέρει η κα. Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης