Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Τσίπρας και Καμμένος δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες τους - Το ΚΚΕ είναι έτοιμο για εκλογές

Κουτσούμπας: Τσίπρας και Καμμένος δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες τους - Το ΚΚΕ είναι έτοιμο για εκλογές
"Όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο θα είναι για το συμφέρον του ελληνικού λαού", τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας
«Mετά τη χτεσινή ψηφοφορία στα Σκόπια και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, τα ήξεις αφήξεις, τα διάφορα “παραιτούμαι – δεν παραιτούμαι”, “κάθομαι – δεν κάθομαι”, “αποχωρώ – δεν αποχωρώ” του κ. Καμμένου πρέπει να φτάσουν στο τέλος τους, δηλαδή θα πρέπει να δούμε τελικά τι θέλει ο κ. Καμμένος, τι θέλει ο κ. Τσίπρας, τι θέλει η συγκυβέρνηση συνολικά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πράξει για το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο .ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Σημείωσε ότι  «οι συζητήσεις μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου συνεχίζονται προφανώς, στην ίδια κυβέρνηση είναι, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και συμφωνία και εκατέρωθεν ασκούνται πιέσεις είτε για να παραμείνει είτε για να συνεχίσει να ενισχύει» και πως το «τι θα γίνει εξαρτάται και απ' τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση συνολικά της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά απ' τους ΑΝΕΛ».
Εξέφρασε την άποψή του ότι «τελικά η προσπάθεια που γίνεται είναι να καθίσουν όσο γίνεται περισσότερο και οι δύο στην κυβερνητική εξουσία, δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες τους, αυτό προσπαθούν να κάνουν μέχρι τέλος», αλλά και πως «δεν ενδιαφέρει, ούτε και πρέπει να ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό το τι παιχνίδια παίζονται στο παρασκήνιο, από ποιούς πιέζονται ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας.
Η ουσία είναι τι έχει να κερδίσει ο ελληνικός λαός απο μια κυβέρνηση που συνεχίζει να ψηφίζει όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και να συντάσσεται με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δηλαδή με όλους εκείνους τους μηχανισμούς που έχουν επιφέρει πλείστα όσα δεινά στη χώρα και στον ελληνικό λαό».
Μάλιστα, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη διελκυστίνδα "φαρσοκωμωδία", λέγοντας πως «όλο αυτό το θέμα περί ψήφου εμπιστοσύνης, αν θα θέσει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ή όχι τέλος πάντων το οποίο γεννήθηκε απ' το τι θα γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών κι απ' το τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ και ο κ. Καμμένος..
Άρα είναι και λίγο φαρσοκωμωδία ότι δήθεν ο πρωθυπουργός δεν το συνδέει ή ο Καμμένος λέει ότι αν δεν το συνδέσει θα τον ψηφίσω αν το συνδέσει δεν θα τον ψηφίσω».
Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα συνδέσει φραστικά το ζήτημα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση «γιατί δεν τον συμφέρει, καθώς άμα το κάνει αυτό θα το καταψηφίσει , όπως λέει, ο κ. Καμμένος και (ο πρωθυπουργός) δεν θέλει το αποτέλεσμα αυτό».
Ακόμη, υπενθύμισε ότι από την αρχή, το 1992, το ΚΚΕ είχε πει πως είναι μεγάλο λάθος να συνδυαστεί η συμφωνία με τη γειτονική δημοκρατία και οι σχέσεις με τον γείτονα λαό με το ονοματολογικό.
Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτό το λάθος το έκαναν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις -και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο τότε Συνασπισμός και πως το ΚΚΕ υποστήριζε από τότε την δυνατότητα εξεύρεσης λύσης με όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, κοινής αποδοχής και το οποίο δεν θα έχει αλυτρωτικές βλέψεις.
Κατά τον ίδιο, η συμφωνία αυτή έγινε και η ουσία της είναι για να ενταχθεί η FYROM στο ΝΑΤΟ, όπως «ρητά προσδιορίζεται στο δεύτερο άρθρο της».
Ανέφερε ότι η συμφωνία που θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή δεν θα αφορά μόνο το όνομα, αλλά «όλο το πακέτο της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ» που περιλαμβάνει και την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά και ότι το ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία η οποία «βάζει και την γειτονική δημοκρατία στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και η οποία δεν αποτελεί καμία εγγύηση, ειρήνης φιλίας και αγαστής συνεργασίας για το επόμενο διάστημα».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «το επόμενο διάστημα, η γειτονική δημοκρατία όπως και η Ελλάδα θα γεμίσει από αμερικανικές στρατιωτικές ΝΑΤΟϊκές βάσεις, όπου και εκεί συγκρούονται ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Και όταν θα έρθει η σύγκρουση στα Δυτικά Βαλκάνια ανάμεσα στη Ρωσία, πιθανόν και την Κίνα, σε συνεργασία ή από μόνες τους, διότι τα οικονομικά συμφέροντα, ως κόμβος τα Δυτικά Βαλκάνια όπως και η Ελλάδα, είναι κρίσιμα, είναι μεγάλης σημασίας τα συμφέροντα που παίζονται. οι Αμερικάνοι δεν κάνουν πίσω, οι Γερμανοί δεν κάνουν πίσω, άρα λοιπόν εδώ θα συγκρουστούν.
Και θα συγκρουστούν για το ποιος θα έχει τα περισσότερα οικονομικά οφέλη για τους δικούς του μονοπωλιακούς ομίλους, για τους δικούς του επιχειρηματίες και τη δική του χώρα.
Άρα λοιπόν σ' αυτή τη σύγκρουση την οικονομική, εμπορική, πολιτική, διπλωματική, η Ελλάδα θα πάρει μέρος ενεργά κι αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται ειρηνικά ούτε με διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα αν πρόκειται για αλλαγές συνόρων οι οποίες ήδη προωθούνται.
Ήδη από πρώτη Ιανουαρίου, πριν λίγες μέρες έχουμε αλλαγές συνόρων στα δυτικά Βαλκάνια ξεκινώντας από την Αλβανία, η οποία έχει πλέον κοινά σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, η οποία πλέον αρχίζει και έχει κοινές διπλωματικές αποστολές σε άλλες χώρες και πάει λέγοντας, άρα λοιπόν δεν υπάρχει καμία εγγύηση».
Υπογράμμισε ότι ο διεθνισμός του ΚΚΕ «ταυτίζεται με την υπεράσπιση της πατρίδας των εργαζομένων και οχι της άρχουσας τάξης που έχει οικονομικά συμφέροντα και κάνει και πολέμους και τα πάντα για να ανεβάσει τα κέρδη της» και συμβαδίζει με τον αγώνα των εργαζομένων στη γειτονική χώρα «ενάντια στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και ενάντια στην καταπίεση που δέχονται από την αστική τους τάξη».
Συμπλήρωσε ότι αυτοί που θα έχουν πολιτικά και οικονομικά οφέλη θα είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο, «η κ. Merkel που ήρθε εδώ για μπίζνες και η οποία θέλει να πάρει απ' την πίτα στα Δυτικά Βαλκάνια, της το υποσχέθηκε και ο πρωθυπουργός σε ότι τον αφορά για την Ελλάδα, το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, θα είναι ο κ. Trump  με τον οποίο επίσης έχει αγαστή συνεργασία και τον είπε και “διαβολικά καλό” ο κ. Τσίπρας εδώ για τις μπίζνες που έχει στα Βαλκάνια μαζί με τις πολεμικές βιομηχανίες και τις στρατιωτικές βάσεις που θέλει παραπέρα να αναπτύξει τις αμερικάνικες.
Αυτοί θα είναι οι κερδισμένοι και βέβαια απ' αυτή την πίτα, ε, κανά κομματάκι θα παίρνουν και κάποιοι όμιλοι εδώ, αλλά και πάλι θα είναι η αστική τάξη, τμήματά της, όχι το σύνολό της, που μπορεί να πάρουν κάτι σαν απόρροια από τη συμφωνία στον εμπορικό, οικονομικό τομέα κλπ».
«Αυτά πρέπει να τα ξέρει ο λαός γιατί στην τσέπη του δεν θα μπει τίποτα.
Οι μνημονιακοί νόμοι δεν πρόκειται να καταργηθούν, το λαϊκό εισόδημα δεν θα αυξηθεί», είπε χαρακτηριστικά.
 Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ είναι έτοιμο για εκλογές», τις οποίες συνδυάζει με μια πλατιά πολιτική εκστρατεία ενημέρωσης έτσι ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να ενισχυθεί το ΚΚΕ το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά σήμερα.
Όπως είπε, «όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο θα είναι για το συμφέρον του ελληνικού λαού», ενώ για τις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι  «εμείς θέλουμε η πραγματική δημοσκόπηση που θα γίνει τη μέρα των εκλογών να αποκρυσταλλώσει αυτό που βλέπουμε ως τάση, ως ρεύμα στην ελληνική κοινωνία».
Επιπλέον, ανέφερε ότι στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει συνεργασία με λαϊκές δυνάμεις, "όχι κόμματα" και ότι στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" συμμετέχουν και πρώην στελέχη και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ δεν θα υποστηρίξει "κανέναν από τους δύο (σ.σ. υποψήφιους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ) στον δεύτερο γύρο.
 Σε ερώτηση για την επίσκεψη της A. Merkel, υπογράμμισε «ήρθε εδώ για να κάνει τις οικονομικές μπίζνες του γερμανικού κεφαλαίου και ταυτόχρονα να δώσει στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα, κυρίως μπροστά στη Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ για τις διαδηλώσεις είπε ότι έγιναν για επίκαιρα ζητήματα, όπως ήταν νόμος που έρχεται στη βουλή για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών και πως «το γεγονός ότι η κυβέρνηση ενοχλήθηκε σφόδρα απ’ αυτές ακριβώς τις κινητοποιήσεις την ημέρα της επίσκεψης της κ. Μέρκελ ήταν το γεγονός ότι χτύπησε βάναυσα την πορεία των εκπαιδευτικών. Μάλιστα η αστυνομία με τυφλά χτυπήματα τραυμάτισε βουλευτή του ΚΚΕ, τον Γιάννη Δελή, ο οποίος ήταν για συμπαράσταση στην απεργιακή κινητοποίηση, όντας ο ίδιος εκπαιδευτικός, και όντας χρεωμένος στη βουλή αυτό το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση μαζί με άλλους εκεί εργαζόμενους».
Τέλος, για την αύξηση του κατώτατου μισθού επισήμανε ότι πρόκειται για εφαρμογή του "εμβληματικού αντεργατικού νόμου Βρούτση" που ενεργοποίησε η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ και όπου ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους ελλοχεύει στο ότι η ρύθμιση προβλέπεται από υπουργική απόφαση, δηλαδή στην ουσία καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και άρα «πρέπει να σκεφτούμε ότι αύριο αφού θα έρθει και η τρόικα για τον έλεγχο και μεθαύριο με μια “στραβή” στην οικονομία θα έρθουμε στο σημείο να πει ο υπουργός, είτε η ίδια η Αχτσιόγλου αν είναι σε τρεις μήνες είτε ένας άλλος υπουργός, ότι «περιορίζω τον κατώτατο μισθό».
Χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού ως ελάχιστη «μπροστά σ’ αυτά που δικαιούνται και μπροστά σ’ αυτά που έχουν χάσει, αν και θα εξανεμιστούν αμέσως από άλλα μέτρα που φέρνει αυτή η κυβέρνηση», ενώ τόνισε ότι «η μόνη λύση  είναι η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει επανειλημμένα το ΚΚΕ στη βουλή και την έχει καταψηφίσει η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα, για εφαρμογή εδώ και τώρα του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, τελεία και παύλα.
Είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης