Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Καμμένος στρώνει το έδαφος: «Είναι η τελευταία μας συνάντηση ως υπουργός»

Ο Καμμένος στρώνει το έδαφος: «Είναι η τελευταία μας συνάντηση ως υπουργός»
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα (10/1/2019) συνεδρίασε το Συμβούλιο Άμυνας, ο κ. Καμμένος φέρεται να αποχαιρέτησε τους στρατιωτικούς
Τον δρόμο της εξόδου της από την κυβέρνηση φαίνεται πως στρώνει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μία μόλις ημέρα πριν τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, φέρεται να αποχαιρέτησε τους στρατιωτικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Καμμένος φέρεται να αποχαιρέτησε τους στρατιωτικούς κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας στο Πεντάγωνο.
«Είναι η τελευταία μας συνάντηση ως υπουργός» φέρεται να είπε προσθέτοντας πως «θα πράξω αυτό που πρέπει».
Πάντως, εάν δεν πρόκειται για κίνηση τακτικής πριν από ακόμα ένα ελιγμό του κ. Καμμένου ή για μια απέλπιδα προσπάθεια να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα ενόψει της αυριανής συνάντησης, από τη φράση αυτή είναι προφανές ότι για πρώτη φορά κ. Καμμένος θα υλοποιήσει τις... απειλές του περί αποχώρησης του από την κυβέρνηση εάν η Συμφωνία των Πρεσπών πάρει το δρόμο της Ελλάδας.
Ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν τη στήριξη τους στην κυβέρνηση.
Σε αυτή την περίπτωση, όπως, προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών και σε περίπτωση που δεν την λάβει θα προχωρήσει σε εκλογές «εν ευθέτω χρόνω».
Σημείωσε ωστόσο με έμφαση και αρκετές φορές ότι ο κ. Καμμένος θα διαχωρίσει μεν τη θέση του από τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα άρει όμως την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και ότι στόχος του είναι οι εθνικές εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.
«Πιστεύω πως ούτε ο κ. Καμμένος, ούτε κάποιος άλλος βουλευτής των ΑΝΕΛ θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.
Αν το κάνουν αυτό, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης» είπε επί λέξει ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι αυτό ακριβώς θα ζητήσει από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στη συνάντηση που θα έχουν στο Μαξίμου.
«Ο κ. Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.
Δε θα διευκολύνει τα σχέδια των αντιπάλων μας, τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ. Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης