Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Το 2019 δεν θα είναι μόνο έτος εκλογών αλλά και χρονιά μιας νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης

Βαρουφάκης: Το 2019 δεν θα είναι μόνο έτος εκλογών αλλά και χρονιά μιας νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης
Δεν έχουμε βγει από τη μνημονιακή περιπέτεια – Βγήκαμε από το 3ο και μπήκαμε στο 4ο μνημόνιο είπε ο κ.Βαρουφάκης
Την θέση ότι το 2019 δεν θα είναι μόνο έτος εκλογών αλλά και μια χρονιά μιας ακόμα διεθνούς οικονομικής κρίσης διατύπωσε ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν έχει βγει από τη μνημονιακή περιπέτεια.
«Βγήκαμε από το τρίτο και μπήκαμε στο τέταρτο μνημόνιο που είναι και το μακροβιότερο» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος τόνισε ότι το 2019 θα έχουμε υφεσιακές κρίσεις σε Γερμανία, ΗΠΑ και μια νέα οικονομική κρίση.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας, ο κ.Βαρουφάκης είπε ότι δεν ισχύει το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια, υπογραμμίζοντας πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι τα κόκκινα δάνεια εξακολουθούν να αυξάνονται.
«Είμαστε ακόμα σε πρόγραμμα» είπε ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος διερωτήθηκε αν οι κ.κ.Τσίπρας ή Μητσοτάκης μπορούν να προχωρήσουν στη μείωση των φορολογικών συντελεστών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων.
Αυτό υποστήριξε άλλωστε και για το «μαξιλάρι» ασφαλείας των 25 δις ευρώ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να το χρησιμοποιήσει, εφόσον υλοποιεί αυτά που της λένε.
Όσον αφορά τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ο κ.Βαρουφάκης είπε ότι εξαρχής είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του, χαρακτηρίζοντας τον Π. Καμμένο σεξιστή, ρατσιστή, εθνικιστή και οικονομικά ανιστόρητο, αλλά τελικά υπέκυψε στην επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα ανέτρεπε τη βασική κυβερνητική «γραμμή» και στρατηγική που τότε βασιζόταν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ.Βαρουφάκης υποστήριξε ότι Το Ποτάμι δεν θα μπορούσε να είναι ο εταίρος της κυβέρνησης καθώς μοναδικός στόχος τότε ήταν η αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέροντας πως ο κ.Καμμένος τήρησε τη συμφωνία και δεν ανέτρεψε αυτήν την πολιτική.
«Εδώ και 10 χρόνια δεν έχουμε ελληνική κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ.Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι όλα τα ουσιώδη της ελληνικής οικονομίας και οι σημαντικές αποφάσεις καθορίζονται από αλλού και όχι στο ελληνικό έδαφος.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ.Βαρουφάκης είπε πως η συμφωνία είναι καλή, πως αν ήταν στη Βουλή θα την ψήφιζε, αν και επεσήμανε πως ο τρόπος με τον οποίο τον εισάγει η κυβέρνηση στη Βουλή είναι τόσο αντιδημοκρατικός που δεν μπορεί να πείσει η κυβέρνηση ότι είναι μια συμφωνία προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης